Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΒΕΑ…

…Απαισιοδοξία και αδυναμία καταβολής υποχρεώσεων

Αποθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, αφού, μεταξύ άλλων, διαπιστώνεται ότι επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.

Ειδικότερα, το 89% των συμμετεχόντων θεωρεί πως οι πρόσφατες αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση, ενώ μόνο το 6% δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτές. Το 5% δεν εκφράζει κάποια άποψη.

Το 78% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, ενώ μόλις το 7% πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική πολιτική είναι σε θέσει να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων αυτών.

HTML tutorial

Τέλος, το 69% θεωρεί πως δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις για το 2016. Το ποσοστό αυτό είναι 10% μεγαλύτερο από ότι ήταν σε αντίστοιχο ερώτημα τον Φεβρουάριο του 2014.

Το 21% θεωρεί πως θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις υποχρεώσεις του. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 10% από τον Φεβρουάριο του 2014.

Όσον αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας των πολιτών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το 78% των πολιτών έχει απαισιόδοξη στάση.

Επιπλέον, το 76% των συμμετεχόντων είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, ενώ το 16% των συμμετεχόντων διατηρεί θετική στάση και το 8% δεν διατύπωσε κάποια άποψη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων