Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Αυστραλή Βουλευτής φοράει μπούργκα στο Κοινοβούλιο

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος One Nation της Αυστραλίας φόρεσε μπούργκα στο Κοινοβούλιο. Η είσοδος της Pauline Hanson προκάλεσε σοκ σε όλους πριν από αίτημα από το κόμμα της για την απαγόρευση του συγκεκριμένου ενδύματος στην Αυστραλία.

Ο κυβερνητικός υπουργός George Brandis καταδίκασε την συγκεκριμένη συμπεριφορά ενώ συμβούλευσε και προειδοποίησε ενάντια στην προσβολή των θρησκευτικών ομάδων.

Ο κ. Brandis έλαβε διαρκές χειροκρότημα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε μια συναισθηματική ομιλία, ο κ. Brandis είπε ότι οι ενέργειες της κας Hanson κινδυνεύουν να αποξενώσουν περίπου 500.000 Αυστραλούς που ανήκουν στην ισλαμική πίστη.

“Το να γελοιοποιήσετε αυτήν την κοινότητα, να την οδηγήσετε σε μια γωνιά, να χλευάσετε τα θρησκευτικά της ενδύματα, είναι ένα φρικτό πράγμα και θα σας ζητούσα να σκεφτείτε τι κάνατε”, δήλωσε ο κ. Brandis, ο οποίος είναι ο γενικός εισαγγελέας της Αυστραλίας.

Πρόσθεσε: “Όχι, κυρία Hanson, δεν θα απαγορεύσουμε την μπούργκα.”

Ειδησεογραφική πηγή αναφέρει πως η κ. Hanson είχε προκαλέσει εντάσεις κατά την είσοδό της ενώ κάποιος ακούστηκε να λέει “Τι στο καλό!”.

Ο Πρόεδρος της Γερουσίας Στέθην Παρρί επιβεβαίωσε ότι είχε εντοπιστεί πριν εισέλθει στην αίθουσα. Η κα Hanson αργότερα αφαιρέθηκε το burka.
Η πρότασή της για απαγόρευση του ενδύματος θα συζητηθεί στη Γερουσία αργότερα την Πέμπτη.
Σε μια online δήλωση, είπε ότι “η ανάγκη να απαγορευτεί η κάλυψη ολόκληρων προσώπων στο κοινό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Αυστραλία”.

Ο Stephen Parry επιβεβαίωσε ότι την είχαν δει πριν εισέλθει στην αίθουσα ενώ αργότερα η Hanson αφαίρεσε την μπούργκα.

Η πρότασή της για απαγόρευση του ενδύματος θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο αργότερα την Πέμπτη.
Σε μια online δήλωση, είπε ότι “η ανάγκη να απαγορευτεί η δημόσια πλήρης κάλυψη του προσώπου είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Αυστραλία”.

Η άνοδος του λαϊκισμού στην Αυστραλία

Η ομιλία του κ. Brandis επέστησε μια σπάνια εμφανή υποστήριξη από τα Κόμματα της Εργασίας και των Πρασίνων, που τον συγχάρηκαν.

“Είναι ένα πράγμα να φορέσει θρησκευτική στολή ως ειλικρινή πράξη πίστης, και άλλο πράγμα να το φορέσει σαν αστείο εδώ στην αίθουσα”, δήλωσε ο Penny Wong, υπουργός εργασίας.

Ο ηγέτης των Πρασίνων Richard Di Natale δήλωσε ότι ο κ. Brandi έδωσε μια “ισχυρή, παθιασμένη και προσωπική απάντηση”.

Η κ. Hanson έχει επανειλημμένα δημιουργήσει αντιπαραθέσεις από τότε που εκλέχτηκε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 1996.

Το 2016, πραγματοποίησε μια έντονα επικριθείσα ομιλία λέγοντας ότι η Αυστραλία “κατακλύζεται από μουσουλμάνους”. Επίσης, αντιμετώπισε αιτήματα να ζητήσει συγγνώμη πριν από δύο μήνες, αφού είπε ότι οι μαθητές με αυτισμό θα πρέπει να απομακρυνθούν από τις αίθουσες διδασκαλίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων