Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

Αυτό είναι το μυστικό για καλή ερωτική ζωή

Θέλετε να έχετε ικανοποιητική σεξουαλική ζωή μακροπρόθεσμα; Σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα μεταξύ περίπου 2.000 ατόμων -ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων- υπάρχει ένα μυστικό που μπορεί να σας την εγγυηθεί.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Personality and Social Psychology», χώρισε τους συμμετέχοντες σε δύο μεγάλες κατηγορίες: αυτούς που πιστεύουν στην «σεξουαλική ανάπτυξη» και σε αυτούς που πιστεύουν στο «σεξουαλικό πεπρωμένο».

Όσοι εντάχθηκαν στην πρώτη κατηγορία και δεν έχουν απαίτηση για άμεση σεξουαλική ικανοποίηση και… πυροτεχνήματα, η έρευνα έδειξε ότι έχουν πιο μακροχρόνιες και πιο επιτυχημένες σχέσεις. Από την άλλη, όσοι πιστεύουν στο «σεξουαλικό πεπρωμένο» χρησιμοποιούν τη σεξουαλική τους ζωή ως βασικό δείκτη για τη σχέση τους και θεωρούν ότι πιθανά σεξουαλικά προβλήματα ισοδυναμούν με συνολικά προβλήματα στη σχέση τους.

Παράλληλα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι όσοι έχουν από την πρώτη στιγμή υψηλές προσδοκίες από τον ερωτικό σύντροφό τους και πιστεύουν ότι το καλό σεξ ισοδυναμεί με καλή σχέση, αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες στη διατήρηση της σχέσης τους. Αντιθέτως, όσοι κατορθώνουν να διαχωρίζουν τη λίμπιντο από τις άλλες παραμέτρους της σχέσης, δείχνουν να μπορούν να ξεπερνούν πιο εύκολα τα προβλήματα που πιθανών προκύπτουν.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων