Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

«Χάος» σε γειτονιές της Αττικής από την κακοκαιρία

Τέσσερις μέρες μετά τη σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε την Αττική και χιλιάδες δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι με χιόνι που έχει μετατραπεί σε πυκνό στρώμα πάγου.

Πλέον, οι πολίτες έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και βγαίνουν με φτυάρια να καθαρίσουν τους δρόμους. Την ίδια ώρα συνεργεία των Δήμων προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθαρίσουν τους κεντρικούς δρόμους, ενώ σταδιακά στρέφονται και προς τις γειτονιές καθώς ο πάγος έχει συσσωρευτεί σε μικρότερες οδούς.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… πίστες πατινάζ και είναι σχεδόν απροσπέλαστοι, όχι μόνο στα βόρεια προάστια αλλά και στα νότια του λεκανοπεδίου.

Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάει η ώρα, καθώς τέσσερις μέρες κάποιοι δήμοι δεν έχουν ρίξει ούτε καν αλάτι στους δρόμους, ώστε να βοηθήσουν το χιόνι να λιώσει.

HTML tutorial

Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με πυκνό πάγο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους. Ο δήμος από το πρωί έχει ξεκινήσει να καθαρίζει κάποιους κεντρικούς δρόμους, όμως το πρόβλημα παραμένει έντονο σε μεγάλο μέρος της περιοχής.

Προβλήματα στο Μαρούσι
Αξίζει να σημειωθεί πως η κατάσταση είναι παρόμοια και στο Μαρούσι, αφού το χιόνι δεν λιώνει, αντίθετα μετατρέπεται σε πάγο…

Στην παρακάτω εικόνα αυτοκίνητο του δήμου είναι θαμμένο στο χιόνι.

Πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να καθαρίσουν τα χιόνια με όποιο τρόπο μπορούν. Για παράδειγμα, ιδιωτικό συνεργείο στο κτήμα Βορρέ καθάρισε τα χιόνια στους γύρω δρόμους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων