Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Δάκτυλο ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία των ΜΜΕ είδε το Μαξίμου

Τον πανικό έσπειρε στο Μέγαρο Μαξίμου η απεργία των δημοσιογράφων την ημέρα της έλευσης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση που ποντάριζε πολλά στην επίσκεψη Ολάντ αισθάνθηκε να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια της συνειδητοποιώντας ότι την ώρα των δηλώσεων των κ.κ. Ολάντ και Σαμαρά δεν θα υπήρχαν Έλληνες -παρά μόνο Γάλλοι απεσταλμένοι και ανταποκριτές- για να υποβάλουν ερωτήσεις.

Μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου έβγαλε δύο ανακοινώσεις καταγγέλλοντας την ΕΣΗΕΑ -η συνδικαλιστική ηγεσία της οποίας έχει διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ– ότι με την απεργία που κήρυξε (μία ημέρα πριν την απεργία της ΓΣΕΕ) σαμποτάρει την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης δεν σταμάτησε να καταγγέλλει μέσω του twitter την ΕΣΗΕΑ και τις πρακτικές της, ενώ όλος ο Τομέας Επικοινωνίας προσπαθούσε να βρει τρόπους για να εξηγήσει στους συνολικά 60 δημοσιογράφους που συνόδευσαν τον Ολάντ στην Αθήνα για ποιον λόγο απεργούν οι συνάδελφοί τους στην Ελλάδα.

Τελικώς έπειτα από προσφυγή στα δικαστήρια κηρύχτηκε παράνομη η απεργία μόνο στην ΕΡΤ και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης κι έτσι ξαφνικά αργά χθες το μεσημέρι, ενώ μέχρι εκείνη την ώρα έπαιζαν “βουβές” οι εικόνες από την επίσκεψη Ολάντ εμφανίστηκαν από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής παρουσιαστές ξεκινώντας την μετάδοση…

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν καυστικά ότι η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ολάντ επειδή δεν ενέταξε στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως γνωστόν πηγαίνοντας τον περασμένο Ιούνιο στο Παρίσι αποκάλεσε ειρωνικά τον Γάλλο πρόεδρο “Ολανδρέου”. Και μάλιστα επειδή και τότε ο κ. Ολάντ δεν δέχτηκε να συναντήσει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιλίσια Πεδία…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων