Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Δούρου: «Δεν εγκαταλείπουμε τις ευρωπαϊκές αξίες»

Το μήνυμα, πρέπει να είναι σαφές τονίζει η Ρένα Δούρου μιλώντας στη Le Monde:
«Δεν εγκαταλείπουμε τις ευρωπαϊκές αξίες. Διεκδικούμε τις ευρωπαϊκές πολιτικές που άνοιξαν το δρόμο για τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, όπως την πρέσβευε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζακ Ντελόρ».

Αναφορικά με τις παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης και τις κοινωνίας, η κ. Δούρου χαρακτηρίζει «ζωτικό» τον αγώνα για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών, προσθέτοντας ότι «στόχος μας, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη στα ηνία της χώρας, είναι η αποτελεσματική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της σπατάλης του δημόσιου χρήματος».

Τόνισε ωστόσο ότι «οι συνήθειες της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναποτελεσματικής διαχείρισης, δεν ξεριζώνονται εύκολα. Ισχύουν επί δεκαετίες, υπό τη διακυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούσαν τη Δημόσια Διοίκηση ως προπύργιο για ψηφοθηρικούς λόγους.»

Έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι «Αλλά για εμάς, υπογραμμίζει, πρόκειται για ζωτικό στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους». «Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο εξουσίας», δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων