Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Εμπλέκεται στην υπόθεση ντόπινγκ της Χάλεπ ο Μουράτογλου

Ο Γάλλος προπονητής τένις, με ελληνικές ρίζες, βρέθηκε να είναι εμπλεκόμενος με την υπόθεση ντόπινγκ της Σιμόνα Χάλεπ, άλλοτε πρωταθλήτρια Γουίμπλεντον, Ρολάντ-Γκαρός, Αυστραλιανού και Αμερικανού Open.

Η Ρουμάνα τενίστρια και κάτοχος δύο τίτλων Grand Slam, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων ετών για δύο διαφορετικές παραβάσεις αντιντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (12/09) η Επιτροπή Ακεραιότητας του τένις.

Ωστόσο, την περίοδο που βρέθηκε θετική σε αυτούς τους ελέγχους, προπονητής της ήταν ο Πατρίκ Μουράτογλου. Για την ακρίβεια, από το πόρισμα τάξεως 126 σελίδων, προκύπτει πως ο Γάλλος με ελληνικές ρίζες παρότρυνε την Χάλεπ, ούτως ώστε να κάνει χρήση του προϊόντος, στο οποίο βρέθηκε θετική στις εξετάσεις ντόπινγκ.

Μάλιστα, ο Μουράτογλου δεν πίστεψε ότι η τενίστρια έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών και το εξέφρασε μέσω τον social media. Μάλιστα, γνωστοποιήθηκε πως έλεγξαν το προϊόν, “διαφημίζοντάς” το ως… ασφαλή για χρήση με μία συνεργάτιδά του, όταν το πρότειναν στην Χάλεπ. Παρ’ ολ’ αυτά, το πόρισμα θεώρησε πως ο προπονητής της δεν το έκανε σκόπιμα, με δόλο, αλλά παραμένει δικό του λάθος που η τενίστρια χρησιμοποίησε την αντικανονική ουσία. Αυτό αποτελεί σημαντικό στοιχείο για να κατατεθεί υπέρ της Χάλεπ, με στόχο να αθωωθεί από το CAS.

Για την ιστορία, κάτι ακόμα που αναφέρει το πόρισμα, είναι πως υπήρξε «επαναλαμβανόμενο ντόπινγκ» από την τενίστρια, σκοπεύοντας σε «μεθόδους εξαπάτησης», χωρίς όμως «να μην ανιχνευτεί θετική σε απαγορευμένη ουσία».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων