Διακοπές ρεύματος καταγράφονται σε αρκετές περιοχές στο κέντρο της Αθήνας την τελευταία ώρα.
Πρόκειται για έκτακτες διακοπές ρεύματος, που έχουν αναφερθεί στον Κεραμεικό, το Παγκράτι και του Ζωγράφου, μεταξύ άλλων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας. Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης προέκυψαν επειδή μια γραμμή μέσης τάσης είναι εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ. Το πρόβλημα οφείλεται στον καύσωνα «Κλέων», αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγω της «υπερθέρμανσης και της υψηλής κατανάλωσης».
Έως τις 20:00 αναμένεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα στον Κεραμεικό και άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στην περιοχή του Ζωγράφου εκτιμάται ότι θα υπάρχει διακοπή ρεύματος έως τις 22:30.
Καύσωνας «Κλέων»: Οι συμβουλές για την κατανάλωση ρεύματος
Λόγω του καύσωνα «Κλέων» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε συστάσεις προς τους καταναλωτές, προκειμένου να μην υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση.
Μεταξύ άλλων, το υπουργείο συνέστησε τα κλιματιστικά να ρυθμίζονται στους 26 βαθμούς, όπως και να μην χρησιμοποιούνται οι ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές το δίωρο 20:00-22:00, που η ζήτηση ενέργειας κορυφώνεται.
Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:
Τι κάνουμε:
Λειτουργούμε τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) κατά προτίμηση τις μεταμεσημβρινές ώρες (14:00 – 18:00), όταν υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικής ενέργειας και από τα φωτοβολταϊκά.
Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
Κλείνουμε παράθυρα και μπαλκονόπορτες, όταν λειτουργεί κλιματισμός για να μειώσουμε τις απώλειες.
Τι αποφεύγουμε:
Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήριο, σίδερο, φούρνο κ.λπ.) μεταξύ 20:00 – 22:00. Το συγκεκριμένο δίωρο, το Σύστημα δοκιμάζεται, καθώς η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κορυφώνεται και εκλείπει και η παραγωγή των φωτοβολταϊκών.
Αποφεύγουμε, κατά το δυνατόν, να λειτουργούμε τα κλιματιστικά στο δίωρο 20:00 – 22:00, εφόσον από νωρίτερα έχουμε μειώσει τη θερμοκρασία του σπιτιού μας και η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος αρχίζει να μειώνεται.
Δεν ξεχνάμε φώτα ανοιχτά ή συσκευές σε λειτουργία αδράνειας (standby).