Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Έντονη κριτική της Ελλαδικής Εκκλησίας προς ΕΕ για το μεταναστευτικό μετά από το ναυάγιο!

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Την έντονη παρέμβαση της εκκλησίας φαίνεται πως προκάλεσε η πρόσφατη τραγωδία με το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν εκατοντάδες μετανάσες. Μάλιστα δεν πρόκειται απλώς για δηλώσεις αλλά για άμεση παρέμβαση σε ευρωπαικό επίπεδο!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την αγανάκτησή του στέλνοντας πολιτικό μήνυμα αναφερόμενος «για όσους επιτρέπουν να συμβαίνουν αυτές οι τραγωδίες, είτε προκαλώντας τις, είτε μη αντιμετωπίζοντάς τις» όπως είπε.

Πληροφορίες του πρώτου θέματος κάνουν λόγο για αίτημα του Αρχιεπισκόπου προς τον κοινοτικό επίτροπο για τη μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να συναντηθούν, προκειμένου ο ίδιος να ενημερωθεί από τον αρμόδιο στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για να του καταθέσει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές του τελευταίου έτους στην Ευρώπη.

HTML tutorial

Στην σπαρακτική του ανακοίνωση, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνει δριμύα κριτική προς την υποκρισία των Ευρωπαίων ηγετών και την αδιαφορία τους για τις τραγωδίες που επαναλαμβάνονται διαρκώς στα νερά της Μεσογείου.

«Ποια έκτακτη σύνοδος έγινε για τους χιλιάδες ανθρώπους που χάθηκαν στις θάλασσες της Μεσογείου; Πόσοι αρχηγοί κρατών μέσα στο σαββατοκύριακό τους ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτή την τραγωδία; Πόσοι επικοινώνησαν μεταξύ τους, πόσοι ξαγρύπνησαν σε “συνόδους κορυφής” για να βρουν λύση σε αυτό το πρόβλημα και να εξετάσουν τρόπους να φιλοξενήσουν ανθρώπους που φεύγουν με σαπιοκάραβα από την αφρικανική ήπειρο για την ευρωπαϊκή γη.»

Πρόκειται για μια πρωτοφανή παρέμβαση της ηγεσίας της ελλαδικής Εκκλησίας που γεμίζει ανακούφιση όλους εκείνους που από καιρό ζητούσαν να υψώσει τη φωνή της απέναντι στα εγκλήματα που σημειώνονται στη χώρα και τη γειτονιά μας. Από τις επιθέσεις «πιστών χριστιανών» χρυσαυγιτών σε μετανάστες μέχρι τα κροκοδείλια δάκρυα των θεσμικών παραγόντων που παρατηρούν απαθείς τη Μεσόγειο και συγκεκριμένα το Αιγαίο να γίνεται υγρό νεκροταφείο. Ο σεβασμιότατος με αυτή του την παρέμβαση που έρχεται να ακολουθήσει την πρωτοβουλία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του Δημοσίου, μας προϊδεάζει και για μελλοντικές παρεμβάσεις που πρόκειται να ακολουθήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων