Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Eπεισόδια έξω από το Κοινοβούλιο της Αργεντινής

Εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα στην αστυνομία και ομάδες ταραχοποιών σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες, στο περιθώριο κινητοποίησης εναντίον της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η πλειονότητα των δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικάτων και πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, διαδήλωσαν ειρηνικά. Όμως μερικές εκατοντάδες νεαροί εκτόξευσαν πέτρες, μπουκάλια, ακόμα και πυροτεχνήματα εναντίον αστυνομικών μπροστά στο κοινοβούλιο.

Τα επεισόδια κράτησαν τέσσερις ώρες. Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας έκαναν χρήση βλημάτων από καουτσούκ και δακρυγόνων για να απωθήσουν διαδηλωτές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί και στις δύο πλευρές. Οι αρχές έκαναν λόγο για δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Καθώς έπεφτε η νύχτα, αστυνομικοί συνέχιζαν να είναι παραταγμένοι σε αλυσίδα γύρω από το κοινοβούλιο, όπου η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση, που προβλεπόταν να διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες, συνεχιζόταν.

Την Πέμπτη, η χωροφυλακή κατέστειλε ταραχές που ξέσπασαν επίσης στο περιθώριο κινητοποίησης εναντίον της μεταρρύθμισης, και οι οποίες ώθησαν το κοινοβούλιο να αναβάλει για τη Δευτέρα τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης του κεντροδεξιού προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι.

Πηγή: digitaljournal.com/ Reuters/AMΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων