Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις εχθρικές ενέργειες της Ελλάδας

Τη ρητορική της έντασης συντηρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ελλάδα για «εχθρικές ενέργειες», στις οποίες, όπως υποστήριξε, η Αγκυρα θα συνεχίσει να απαντά.

«Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Αυτή η στάση αλλά και η ψεύτικη προπαγάνδα είναι εναντίον του συμμαχικού πνεύματος» δήλωσε σε συνέντευξή του στο TRT.

Ανέφερε επίσης ότι «η Ελλάδα ενοχλείται από το ανερχόμενο προφίλ της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο», καθώς και ότι «η ελληνική πλευρά μένει ανήμπορη στις απαντήσεις που δίνουμε».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παραβιἀζει τον εναέριο χώρο μας, παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας και παρενοχλεί τους αλιείς μας ανεβάζοντας την ένταση. Αυτές τις εχθρικές ενέργειες η αεροπορίας μας τις απαντάει και θα συνεχίζει να τις απαντάει».

Ο Τούρκος κατηγόρησε εκ νέου την Ελλάδα ότι «στρατιωτικοποιεί τα νησιά τα οποία βρίσκονται κοντά στις ακτές μας παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες».

«Πανικοβλήθηκαν όταν είπαμε για τον Tayfun. Μα γιατί πανικοβάλλεστε; Εμείς δεν θα κάνουμε τις προετοιμασίες μας; Φτιάξαμε τον Tayfun κι έχει βεληνεκές 560 χιλιομέτρων. Όμως εγώ ζήτησα βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων. Γιατί ο πανικός; Φτιάξε κι εσύ να έχεις. Γιατί ενοχλούνται; Δεν θα μένουμε με δεμένοι χειροπόδαρα στις ενέργειες που γίνονται εναντίον της ασφάλειας της χώρας μας» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων