Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2016

Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 είναι η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων και το Μουσείο της Ακρόπολης θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα.

Επιπλέον, το εστιατόριο του Μουσείου του δευτέρου ορόφου, εκτός από τα εκλεκτά πιάτα βασισμένα σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, θα φιλοξενήσει από τις 8 το βράδυ κι έπειτα τους τρεις γνωστούς μουσικούς της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την κιθαρίστα Ελισάβετ Μητσού, τον βετεράνο πιανίστα Παντελή Μπενετάτο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο.

Παράλληλα, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας και το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση σε συνεργασία με εννέα καλλιτέχνες διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016 «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία».

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, οι οποίες περιλαμβάνουν έκθεση πρωτότυπου υλικού από το Ιστορικό Αρχείο, εκθέσεις χαρακτικής, ζωγραφικής και φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ξεναγήσεις, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσικό δρώμενο, θέατρο και χορό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Ψηφιακό Μουσείο Πλάτωνος θα παραμείνει ανοικτό από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οικογενειακές εικαστικές δράσεις στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων