Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Εως τις 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις υποτροφίες της Γιάννας Αγγελοπούλου

Η υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.angelopouloscgiu.org για την συμμετοχή στον τρίτο κύκλο των υποτροφιών Αγγελοπούλου – Clinton Global Initiative University παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου.
Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και αλληλεγγύης, η Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University, στηρίζει συμμετοχές σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης.

Το Πρόγραμμα αφορά φοιτητές που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στους τομείς:

• της αναγκαίας στροφής προς τον πρωτογενή τομέα, καθώς και σε πρότυπες καλλιέργειες
• της ανάληψης δράσεων κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού,
• καθώς και σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Οι προτεινόμενες δράσεις μπορεί είτε να συμβάλλουν στην εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης είτε να οδηγούν στην ανάπτυξη οικονομικά αυτοτελών ή βιώσιμων δραστηριοτήτων.

Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα έχουν την ευκαιρία – με πλήρη κάλυψη των δαπανών τους – να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και κατάρτισης στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι της Φλόριντα των Η.Π.Α. (6 – 8 Μαρτίου 2015), στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University, όπου θα εξοικειωθούν με μεθόδους και διαδικασίες οργάνωσης, ανάπτυξης και εκτέλεσης προγραμμάτων κοινωνικής δράσης.

Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν – υποστηριζόμενοι οικονομικά με ποσό έως 10.000€- τη γνώση και την εμπειρία που θα έχουν αποκομίσει καθώς και τους σχεδιασμούς τους, σε συνεργασία με ήδη υφιστάμενες πρωτοβουλίες ή συγκροτημένους φορείς.
Αναλυτικές πληροφορίες στη διεύθυνση www.angelopouloscgiu.org.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων