Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

«Φίμωτρο» βάζει η Κουμουνδούρου

Προσπάθεια να ελέγξει τον δημόσιο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τα στελέχη του κόμματος, με περιορισμό των εμφανίσεων τους στα μέσα ενημέρωσης επιχειρεί η Κουμουνδούρου!

Η σχετική απόφαση πέρασε στα ψιλά περιλαμβάνεται όμως στην Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στην δημοσιότητα. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας να βάλει φρένο στην πολυγλωσσία του κόμματος-ως γνωστόν κάθε στέλεχος εκφράζει τις δικές του απόψεις-(Κουράκης, Διαμαντόπουλος, Λαφαζάνης) επισημαίνει ότι το Γραφείο Τύπου του κόμματος είναι εκείνο που θα συντονίζει τις παρεμβάσεις των στελεχών.

Όπως μάλιστα διευκρινίζει «οι προσκεκλημένοι σύντροφοι και συντρόφισσες σε τηλεοπτικές συζητήσεις ή δελτία ειδήσεων πανελλαδικής εμβέλειας ενημερώνουν και συνεννοούνται εκ των προτέρων με το Γραφείο Τύπου». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπεύθυνος κ. Πάνος Σκουρλέτης θεωρεί ότι ένα στέλεχος κινείται εκτός γραμμής θα μπορεί να απαγορεύσει την εμφάνισή του σε ένα ΜΜΕ προβάλλοντας οποιοδήποτε πρόσχημα εκείνος και οι συνεργάτες του κρίνουν ως καταλληλότερο.

Οι εμφανίσεις θα γίνονται με στο σταγονόμετρο «για λόγους ισότητας» και κανένα στέλεχος δεν μπορεί να εμφανίζεται πάνω από 2 φορές την εβδομάδα σε πάνελ ή παράθυρα!

Να σημειωθεί ότι παρόμοια απόπειρα ελέγχου του κόμματος είχε γίνει και στο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε όμως είχε αντιδράσει έντονα η τότε ανανεωτική πτέρυγα της Κουμουνδούρου (πριν από την διάσπαση). Σήμερα φαίνεται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων