Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Fuel Pass 2: Ανοίγει τη Δευτέρα (1/8) η πλατφόρμα – Πώς γίνεται η πληρωμή

Αίτηση για την αναβαθμισμένη επιδότηση βενζίνης θα μπορούν να κάνουν από αύριο Δευτέρα (1/8) οι πολίτες. Τα ποσά που θα διατεθούν για όσους προχωρήσουν την αίτησή τους θα αφορούν τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταβολή του νέου επιδόματος καυσίμων αναμένεται μέσα στις πρώτες μέρες του Αυγούστου. Η αίτηση γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα του gov.gr – Fuel Pass, και μέσα σε τρεις ημέρες θα φανούν και τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής όπως πάντα, ενώ έχει εκδοθεί και σχετική ΚΥΑ. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2 θα πραγματοποιούνται προοδευτικά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Τα ποσά είναι τα εξής:

Σε άυλη κάρτα

100 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά

70 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά

60 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα

80 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα

Όμως αν επιλέξετε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα που δίνει το μπόνους 15 ευρώ, τότε θα λάβετε τα εξής ποσά:

85 ευρώ για τα ΙΧ στα νησιά
55 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες στα νησιά
45 ευρώ για τις μοτοσικλέτες στην υπόλοιπη Ελλάδα
65 ευρώ για τα ΙΧ στην υπόλοιπη Ελλάδα
Ποιοι θα δουν διπλή επιδότηση
Για όσους χρησιμοποιούν ντίζελ κίνησης η επιδότηση είναι διπλή καθώς εισπράττουν και το επίδομα καυσίμων και κερδίζουν την επιδότηση «στην αντλία» που μειώνει την τιμή του πετρελαίου κίνησης στα 12 λεπτά το λίτρο που μαζί με το ΦΠΑ φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

Τρία είναι τα βασικά κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν τη νέα τρίμηνης διάρκειας επιδότηση καυσίμων από 60 έως και 100 ευρώ σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, που ανακοινώθηκε χθες από την κυβέρνηση.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner