Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Γάλλοι δικαστές στην έρευνα για τον θάνατο 27 μεταναστών υπέβαλαν μήνυση κατά ναυτικών διασωστών

Γάλλοι δικαστές κατέθεσαν χθες, 25/5/2023. προκαταρκτικές κατηγορίες σε πέντε Γάλλους ναυτικούς διασώστες κατά τη διάρκεια έρευνας για το δυστύχημα του 2021 στο οποίο 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε βάρκα που μετέφερε μετανάστες καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μάγχη.

Πέντε στρατιώτες κατηγορήθηκαν επειδή δεν βοήθησαν ανθρώπους που έδιναν μάχη για τη ζωή τους, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες δίνουν στους δικαστές επιπλέον χρόνο για έρευνα. Οι δικαστές είχαν προηγουμένως υποβάλει προκαταρκτικές κατηγορίες εναντίον άλλων 10 ατόμων που είναι ύποπτα για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βοήθεια στην παράνομη είσοδο μεταναστών.

Το στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται αυτή τη στιγμή ελεύθερο.

Ένα πλοίο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε τον Νοέμβριο του 2021, και θεωρείται το πιο θανατηφόρο ατύχημα στην επικίνδυνη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Αυτό το ατύχημα ήταν η αιτία να επικεντρωθεί η προσοχή στα δίκτυα λαθρεμπορίας που χρησιμοποιούν μετανάστες. Οδήγησε επίσης σε αύξηση των εντάσεων μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του ζητήματος, αναφέρει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων