Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Google, Facebook και Netflix κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζομένους τους

Την αρχή έκανε η Google η οποία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από όλους τους εργαζομένους της οι οποίοι δεν είναι σε τηλεργασία να εμβολιάζονται και στη συνέχεια στη λίστα των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών προστέθηκαν η Lyft, η Morgan Stanley, η Netflix και η Facebook.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό e-mail του Σουντάρ Πιτσάι, διευθύνοντος συμβούλου της Google, προς τους εργαζόμενους αναφέρεται: «Όποιος έρχεται να εργαστεί στις εγκαταστάσεις μας θα πρέπει να εμβολιαστεί».

Μάλιστα, ο ίδιος προσθέτει πως η εν λόγω πολιτική θα εφαρμοστεί στις ΗΠΑ κατά τις επόμενες εβδομάδες και ύστερα σε όλο τον κόσμο.
Επισημαίνεται ότι με την έξαρση της πανδημίας της νόσου COVID-19, η Google έστειλε την πλειονότητα των 140.000 εργαζομένων της στο σπίτι, τον περασμένο Μάρτιο, και εφάρμοσε την τηλεργασία.

Πάντως, εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, μπορούν να εργάζονται εξ απόστασεως μέχρι τον Οκτώβριο και κάποιοι έως και το τέλος του έτους.

HTML tutorial

Η Google είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία που έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για το προσωπικό της, αλλά ολόκληρη η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδέχεται να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και, μάλιστα, σύντομα.

Λίγο μετά τη δήλωση του Πιντσάι, το Netflix ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει τον εμβολιασμό όλων των ηθοποιών που εργάζονται στις παραγωγές του στις ΗΠΑ, καθώς και του προσωπικού που βρίσκεται σε στενή επαφή μαζί τους.

Συγκεκριμένα, σε σχετική δημοσίευση του «Deadline» αναφέρεται πως η εντολή του Netflix ισχύει για άλλα μέλη των τεχνικών όλων των στούντιο.

Άλλωστε, τα πρωτόκολλα για την επιστροφή των μελών των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών συνεργείων στην εργασία, τα οποία αναφέρονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ηθοποιών και ολόκληρων των σχετικών ομάδων, συμφωνήθηκαν με τα συνδικάτα του Χόλιγουντ και τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, χρηματοοικονομικοί κολοσσοί όπως η Morgan Stanley και η Wells Fargo απαιτούν από τους εργαζομένους να εμβολιαστούν πριν επιστρέψουν στη δουλειά. Επιπρόσθετα, η Delta Air Lines και η United Airlines ζητούν αμφότερες εμβόλια για όλους τους νέους υπαλλήλους, με την δεύτερη να ανακοινώνει ότι θα εξετάσει μέσα στο έτος να κάνει τους εμβολιασμούς υποχρεωτικούς. «Εάν οι άλλοι προχωρήσουν και είναι πρόθυμοι να αρχίσουν να ζητούν υποχρεωτικά τα εμβόλια, θα πρέπει πιθανώς να περιμένετε ότι η United θα είναι από το πρώτο κύμα εταιρειών που το κάνουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σκοτ Κίρμπι.

Πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού τους για την Covid-19 θα υποχρεούνται να υποβάλουν πλέον και όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Washington Post ώστε να συνεχίζουν να δουλεύουν σ’ αυτή, αν και προβλέπονται εξαιρέσεις για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενημέρωσε το προσωπικό ο εκδότης της, ο Φρεντ Ράιαν, σε εσωτερικό σημείωμά του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων