Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η Γιουλίνα Δασκαλοπούλου απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

unnamed (4)Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα.
Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και είναι κάτοχος διετούς μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο του Ε.Κ.Π.Α. Παράλληλα, σπούδασε Αναλυτική & Δικαστική Γραφολόγια στο CE.S.FRAF. με έδρα τη Ρώμη.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τη Δικαστική Γραφολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την προσωπική της ιστοσελίδα www.dikastikigrafologia.com.
Τα φοιτητικά της χρόνια της έδωσαν την ευκαιρία να σπουδάσει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο και  τον χορό, κάτι που αγαπούσε από πολύ μικρή. Έτσι, λοιπόν, φοίτησε στην Ανωτέρα Δραματική σχολή “Ράμπα” και στο ΙΕΚ “ΑΚΜΗ”, με ειδικότητα θεάτρου και κινηματογράφου.
Εργάστηκε ως ηθοποιός σε παιδικές και κεντρικές σκηνές της Αθήνας, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα σήριαλ στην τηλεόραση όπως “Άκρως Οικογενειακόν”, “Λάμψη” κ.α. αλλά και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως “Σώσε με” και “45 τετραγωνικά” του Στράτου Τζίτζη κ.α.
375243_2302592162923_765083795_nΠειραματίστηκε με πολλά είδη χορού, όπως παραδοσιακούς, κλασικό, σύγχρονο, latin κ.α. Αυτά που την κέρδισαν όμως από την πρώτη στιγμή ήταν το FLAMENCO, γιατί η ιδία πιστεύει πώς είναι ο χορός με την μεγαλύτερη εκφραστικότητα, δυναμικότητα και το μεγαλύτερο πάθος και το ORIENTAL, διότι συνδυάζει την θηλυκότητα, την κομψότητα αλλά και το πάθος!
Σήμερα, είναι καλλιτεχνική διευθύντρια στο εργαστήρι χορού “STUDIO ART” στην Χαλκίδα και οι ομάδες τις έχουν συμμετάσχει σε  πολλά αναγνωρισμένα φεστιβάλ. Η ίδια χορεύει μόνο σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεβόμενη την ιστορία και την παράδοση αυτού του χορού.

Η απόλυτη ευτυχία για εσένα είναι;
Πιστεύω πως ο συνδυασμός της οικογένειας με την επαγγελματική επιτυχία, ισορροπεί την προσωπικότητα του ανθρώπου καθώς ο συνδυασμός αυτός καλλιεργεί την ηρεμία και καλύπτει βασικές ανάγκες.

Τι σε κάνει να σηκώνεσαι το πρωί;
Η σκέψη πώς θα συναντήσω και πάλη τους αγαπημένους μου ανθρώπους καθώς και ότι θα πάω στην δουλειά μου. Είναι ένα αγαθό που θα έπρεπε όλοι οι άνθρωποι να απολάμβαναν όμως δυστυχώς σήμερα δεν είναι δεδομένο για πολύ κόσμο.

167758_1624858420003_6949122_nΗ τελευταία φορά που ξέσπασε σε γέλια;
Ήμουν στην τράπεζα και πλήρωσα ένα μεγάλο ποσό για να καλύψω τις ετήσιες εισφορές μου προς το ασφαλιστικού ταμείου και πιστέψτε με δεν είχα καμία όρεξη να δώσω τόσα χρήματα που με όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα πιστεύω πώς είναι “αέρας” και δεν έχουν αντίκρισμα. Η ταμίας δεν μου ζήτησε καν ταυτότητα για την κατάθεση του ποσού αυτού και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Αφού τελείωσα με την κατάθεση, ζήτησα να μου κάνει μια απλή ενημέρωση για να δω το ποσό του τραπεζικού μου λογαριασμού και τότε… μου ζήτησε ταυτότητα. Δεν ήξερα αν θα έπρεπε να κλάψω ή να βάλω τα γέλια από την χαζή ευθυνοφοβία και την γραφειοκρατία που μαστίζει την Ελλάδα. Τελικά, προτίμησα να βάλω τα γέλια …

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σου είναι;
Αν και αυτό θα έπρεπε να απαντηθεί όχι από εμένα αλλά από τρίτο πρόσωπο, πιστεύω πώς είναι η εντιμότητα και η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου. Δεν “ξεφεύγω” από αυτά που έχω συμφωνήσει με τον άλλον και προτιμώ να μην εμπλέκομαι στις ζωές των άλλων.

Το βασικό ελάττωμά σου;
Το ότι δεν εμπιστεύομαι ποία εύκολα τους ανθρώπους και είμαι πλέον απόλυτη σε οτιδήποτε με στεναχωρεί. Στο παρελθών ήμουν ποιο δοτική, έκανα εύκολα φιλίες και παρέες. Πλέον νιώθω ότι πρέπει να περάσω τους ανθρώπους από χίλια κύματα και είναι κάτι το οποίο δεν μου αρέσει και το θεωρώ ελάττωμα.

394859_2550404558078_2052907125_nΣε ποια λάθη δείχνεις την μεγαλύτερη επιείκεια;
Μόνο σε αυτά που γίνονται εκ λάθους και δεν είναι εσκεμμένα και προγραμματισμένα. Άλλωστε η λέξη το λέει και από μόνη της  “Λάθος” δεν έγινε από πρόθεση. Στα υπόλοιπα δεν δείχνω.

Η τελευταία φορά που έκλαψες;
Πριν ένα χρόνο περίπου έχασα ένα δικό μου άνθρωπο και ναι εκεί πραγματικά ένιωσα πώς έκλαψα πραγματικά. Νομίζω πώς μπροστά στο θάνατο και την αρρώστια όλα τα άλλα που μας τυχαίνουν στην ζωή είναι απλά για να “σπάνε” την μονοτονία της καλοπέρασης γιατί η ζωή είναι εξ΄ ορισμού ωραία.

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεσαι περισσότερο;
Δεν ταυτίζομαι με κάποια ιστορική προσωπικότητα, καθώς πιστεύω πώς ο κάθε άνθρωπος σκάπτετε, λειτουργεί και αντιδρά διαφορετικά σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Θέλω με αυτό να πω πώς για να ταυτιστείς με μια προσωπικότητα δεν αρκούν και δεν φτάνουν μόνο όσα γνωρίζουμε για ένα άθλο για μια δεδομένη χρονική περίοδο ή στιγμή, σίγουρα υπάρχουν και πτυχές της προσωπικότητας αυτών των ανθρώπων που δεν γνωρίζουμε και που πιθανώς να μην ταυτίζονται με εμένα. Όμως εάν κοιτάξουμε την ιστορία μας όχι μόνο σαν έθνος αλλά σε ένα ποιο ευρύ επίπεδο, θα ήθελα να ζω τα Μ.Χ. χρόνια και προσωπικότητες που σχετίζονται με τον χριστιανισμό.

unnamed (5)Ποιοί είναι οι ήρωες σου σήμερα;
Οι γονείς μου ήταν και θα είναι για πάντα οι ήρωες μου, όσα λάθη και να έκαναν σαν γονείς. Πιστεύω πώς οι γονείς είναι αυτοί που σαν “ήρωες” σε σώζουν από όλες τις καταστάσεις και τα προβλήματα, χαλαρώνεις μόνο και μόνο συζητώντας ένα πρόβλημα μαζί τους και ξεμπλοκάρεις.

Ποια είναι η ταινία που σε σημάδεψε;
Χορεύοντας στο σκοτάδι με την Μπιόρκ. Η οποία νομίζω πώς είναι προφητική ταινία καθώς η παραγωγή έγινε το έτος 2002 όταν ακόμα δεν υπήρχε μεταναστευτικό κύμα στην Ελλάδα. Μια τυφλή μετανάστρια συγκεντρώνει χρήματα (κάτω από δύσκολες συνθήκες) για να χειρουργήσει το ανήλικο παιδί της που πάσχει από την ίδια πάθηση με την πρωταγωνίστρια και οδηγείτε μαθηματικά στην τύφλωση. Ένας ημεδαπός γείτονας της κλέβει τα χρήματα και η πρωταγωνίστρια την σκοτώνει και το δικαστήριο αποφασίζει την ενοχή της με την ποινή του θανάτου δια απαγχονισμού.
Παρ΄ ότι παρακολουθείς ένα μιούζικαλ, εντούτοις οι έντονες σκηνές σου δημιουργούν γρήγορη εναλλαγή συναισθημάτων.
Βραβευμένη με τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο ερμηνείας των κανών αντίστοιχα.

unnamed (6)Το αγαπημένο σου ταξίδι;
Όπου έχει θάλασσα και ήλιο! Σε συνδυασμό με τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Οι αγαπημένοι σου συγγραφείς;
Τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Xoρχέ Μπουκάι και άρεσε πολύ “Ο δρόμος για την ευτυχία” που αποτελείται από τέσσερα φύλλα πορείας, όπως ο ίδιος τα ονομάζει. Τα συστήνω ανεπιφύλαχτα σε όλους.

Ποια αρετή προτιμάς σε ένα άντρα;
Της Αλήθειας. Είναι πολύ σημαντικό όποιον έχεις απέναντι σου να κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Μέσω της εμπιστοσύνης αναπτύσσονται και βασίζονται πολλά συναισθήματα που διατηρούν της σχέση και την κάνουν ποιο δυνατή.

…Και σε μία γυναίκα;
Το ίδιο. Μου αρέσει οι φίλες μου, οι άνθρωποι που συνεργάζομαι να είναι αληθινοί. Αυτό δεν σημαίνει πώς δεν δέχομαι την κριτική, ίσα-ίσα προτιμώ μια καλοπροαίρετη αυστηρή κριτική για να γίνω καλύτερη μέσα από αυτή παρά ένα ψέμα.

Ο αγαπημένος σου συνθέτης;
Ο Johann Sebastian Bach. Παρόλο που δεν εισάγει κάποια νέα μουσική φόρμα, εντούτης η μουσική του χαρακτηρίζεται από τεχνική αρτιότητα και υψηλή πνευματικότητα. Μάλιστα, Είναι ο συνθέτης μου κίνησε το ενδιαφέρον σε μεγάλο βαθμό και γι αυτό τον λόγο τον επέλεξα και προέβην στην ανάλυση του γραφικού του πορτρέτου πριν λίγο καιρό, προκειμένου τον χειμώνα που θα μας έρθει να τον παρουσιάσω μαζί με άλλους συναδέλφους σε μια εκδήλωση που θα συνδυάσει την αναλυτική γραφολογία και την μουσική.

11078261_10205220854499585_8015473902301079170_nΤο τραγούδι που σφυρίζεις κάνοντας ντους;
Ένα χρυσόψαρο μέσα στην γυάλα (Καρέζη–Ηλιόπουλος)! Μου αρέσει πολύ ο ελληνικός κινηματογράφος!

Το βιβλίο που σε σημάδεψε;
Όλα τα παιδιά του Θεού έχουν φτερά” του Eugene Gladstone O’Neill. Το βιβλίο αυτό το είχα διαβάσει σε μικρή ηλικία και αναφέρεται στο γάμο μιας λευκής κοπέλας μ’ ένα νέγρο, έχει ΄΄εικόνες΄΄ από την άσχημη μεταχείριση των νέγρων τα χρόνια εκείνα και μου είχε φανεί τότε θυμάμαι πολύ σκληρό. Μάλιστα εκείνη την αποχή αναζήτησα και την βιντεοκασέτα που είχε γυριστεί ταινία και θυμάμαι πώς οι εικόνες που είχα στο μυαλό μου ήταν τελείως διαφορετικές από αυτό που είδα και από τότε όταν διαβάζω ένα βιβλίο δεν το αναζητώ να το δω στον κινηματογράφο ή στο θέατρο.

189031_1709960027490_4464179_nΟ αγαπημένος σου ζωγράφος;
Λατρεύω τον Salvador Dalí. Είναι μια εκκεντρική φυσιογνωμία της σύγχρονης τέχνης.

Το αγαπημένο σου χρώμα;
Μου αρέσουν τα girly colors γιατί μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρώματα. Επίσης πιστεύω πώς την διάθεσή μας μπορεί να την επηρεάσουν σημαντικά τα χρώματα που έχουμε γύρω μας.

Ποια θεωρείς ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σου;
Αναμφισβήτητα διάφορα “κομμάτια” που όλα μαζί συμπληρώνουν το “παζλ” της δουλειάς μου. Δεν λέω πως δεν χρειάζεται ακόμα να δουλέψω σκληρά αλλά ταυτόχρονα ευχαριστώ το θεό για τις συνθήκες που ζω και το timing που πιστεύω πώς παίζει σημαντικό ρόλο στα επαγγελματικά θέματα.

Το αγαπημένος σου ποτό;
Δεν πίνω εύκολα αλκοόλ. Προτιμώ κάτι δροσιστικό όπως ανθρακούχο νερό με λεμόνι και ταυτόχρονα με λίγες θερμίδες.

12742733_10207310842107969_8238695045132705094_nΓια ποιο πράγμα μετανιώνεις περισσότερο;
Μετανιώνω για πράγματα που θα μπορούσα να κάνω και δεν έκανα και όχι γι αυτά που έκανα. Γιατί αυτά που έκανα τα σκέφτηκα και πιστεύω πώς κατέληξα σε σωστή απόφαση σύμφωνα με τα δεδομένα που είχα. Αντίθετα αυτά που δεν έκανα δεν γνωρίζω ποιες θα ήταν οι εξελίξεις και τυχόν παράμετροι και ίσως βιάστηκα να τα “ξεφορτωθώ” νωρίς.

Τι απεχθάνεσαι περισσότερο από όλα;
Την αχαριστία από ένα άνθρωπο. Νομίζω ένας αχάριστος άνθρωπος δεν πρέπει να έχει δεύτερη ευκαιρία. Θα ανεχτώ δίπλα μου έναν μέτριο συνεργάτη και ευγνώμον παρά έναν καλό συνεργάτη και ταυτόχρονα αχάριστο διότι η αχαριστία μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους σε λάθος μονοπάτια …

Ποια είναι η αγαπημένη σου ασχολία;
Λατρεύω τον χορό και συγκεκριμένα το oriental. Είναι ένας χορός που συνδυάζει την θηλυκότητα και το πάθος. Ταυτόχρονα τα κοστούμια του είναι μαγευτικά αποτελούμενα από ωραία υφάσματα και πέτρες, κομψά και θηλυκά.

12998547_10207794409556853_430796758771050253_nΟ μεγαλύτερος σου φόβος;
Είναι η αναπηρία που μπορεί να σου αφήσει κάποια αρρώστια και ειδικά όταν το μυαλό είναι γερό… Ίσως επειδή στο παρελθόν έχω αρρωστήσει και έχω κάνει σοβαρά χειρουργεία τα οποία ευτυχώς πήγαν ανέλπιστα καλά.

Σε ποια περίπτωση επιλέγεις να πεις ψέματα;
Σπάνια, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα μου καθώς δεν μπορώ εύκολα να κρυφτώ στον άλλο και ειδικά σε αυτούς που με ξέρουν καλά. Οπότε επιλέγω να λέω την αλήθεια αλλά με ευγενικό τρόπο.

Ποίο είναι το μότο σου;
Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια…ο θεός γελάει..

12936541_10207790926989791_3354815440449679220_nΠώς θα επιθυμούσες να πεθάνεις;
Θα ήθελα να πεθάνω με έναν τρόπο που δεν θα παιδευτώ ούτε εγώ αλλά ούτε και οι άνθρωποι γύρω μου.

Εάν συνέβαινε να συναντήσεις το θεό τι θα ήθελες να σου πει;
Πώς είναι ευχαριστημένος από εμένα. Τίποτα άλλο.

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεσαι αυτό τον καιρό;
Αυτό τον καιρό δουλεύω, λίγο ποιο χαλαρά, προσπαθώντας να τελειώσω εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς και ταυτόχρονα ετοιμάζω νέα πράγματα και κάνω σχέδια για το μέλλον. Πρόσφατα ανακαίνισα το γραφείο μου κάτι που μου άλλαξε την διάθεση και τώρα ανακαινίζω και το σπίτι μου κάτι που με ευχαριστεί επίσης πολύ και πιστεύω πώς ο Σεπτέμβριος θα με βρει ανανεωμένη και έτοιμη για καινούργια πράγματα. Πιστεύω πώς η ψυχική ηρεμία είναι το κλειδί για την επιτυχία!
14206000_10208873466772609_3445309231274960842_o

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων