Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να αφανίσει όλα τα τρωκτικά!

Η Νέα Ζηλανδία σχεδιάζει να αφανίσει από τη χώρα όλα τα τρωκτικά μέχρι το 2050.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, John Key, δήλωσε η χώρα θα προχωρήσει σε ένα ριζικό πρόγραμμα εξόντωσης, με στόχο να εξαφανιστούν όλα τα είδη αρουραίων, κουναβιών και πόσουμ.

«Αυτό είναι το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα προστασίας που έχει επιχειρηθεί στον κόσμο, αλλά πιστεύουμε πως αν δουλέψουμε όλοι μαζί σαν μια χώρα, μπορούμε να το επιτύχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα τρωκτικά προκαλούν το θάνατο 25 εκατομμυρίων πουλιών κάθε χρόνο, καθώς και σοβαρότατες ζημιές στην πρωτογενή παραγωγή της χώρας.

Οι υπάρχουσες μέθοδοι ελέγχου των τρωκτικών στη Νέα Ζηλανδία ως τώρα περιλαμβάνουν την αμφιλεγόμενη χρήση του βιο-διασπώμενου δηλητηρίου «1080», και το κυνήγι τους από επαγγελματίες κυνηγούς.

Ο καθηγητής Mick Clout από το πανεπιστήμιο του Auckland εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από το φιλόδοξο σχέδιο, ενώ σχολίασε πως: «Ακόμα και η πρόθεση του να καταστήσουμε τη Νέα Ζηλανδία ελεύθερη από τα τρωκτικά είναι πάρα πολύ σημαντική και τώρα που υπάρχουν τα χρήματα και η στήριξη της κυβέρνησης, πιστεύω πως είναι πιθανό και πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων