Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Η πασίγνωστη φίρμα παπουτσιών που κρίνεται επικίνδυνη από τους ειδικούς

Είναι τα αγαπημένα παπούτσια για εκατομμύρια κόσμο. Τα λατρεύουν από απλοί άνθρωποι μέχρι διασημότητες, ενώ η εν λόγω φίρμα έχει πουλήσει πάνω από 300 εκατ. ζευγάρια παγκοσμίως από το 2002, οπότε και ξεκίνησε.

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως γράφει η ”Daily Mail”, αρκετοί ποδίατροι όταν ρωτήθηκαν αν τα συγκεκριμένα υποδήματα είναι καλά για την υγεία των ποδιών μας, απάντησαν κατηγορηματικά όχι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Dr. Megan Leahy, από το Σικάγο δήλωσε: «Δυστυχώς τα Crocs δεν είναι κατάλληλα για να τα φορά κανείς όλη μέρα». Όπως εξηγεί δεν στηρίζουν επαρκώς τη φτέρνα κι όταν η φτέρνα είναι ασταθής, τείνουμε να σφίγγουμε τα τα δάχτυλα των ποδιών κι αυτό οδηγεί αργά ή γρήγορα σε τενοντίτιδες, παραμορφώσεις, προβλήματα με τα νύχια, κάλους κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα υποδήματα που δεν στηρίζουν τη φτέρνα, υποστηρίζει η ίδια.

Παράλληλα, ο Dr. Alex Kor, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Podiatric Sports Medicine ανέφερε ότι οι ασθενείς που φορούν τέτοια παπούτσια έρχονται συχνά με πόνους στο τόξο του πέλματος ή στις φτέρνες κι αυτό συμβαίνει σε καθημερινή βάση. Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο μπορεί και να ωφεληθούν από τη χρήση τους. Είναι οι άνθρωποι με πολύ μεγάλη καμάρα στο πέλμα ή αυτοί που υποφέρουν από οιδήματα των ποδιών και πρηξίματα στους αστραγάλους.

HTML tutorial

Συμπερασματικά τα Crocs είναι κατάλληλα για μικρά διαστήματα αλλά όχι για μεγάλους περιπάτους. Σε καμιά περίπτωση πάντως δεν πρέπει να φοριούνται για περισσότερο από 8 ώρες ημερησίως.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων