Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Η Uber έτοιμη να συμβιβαστεί για να μη χάσει την άδεια στο Λονδίνο

Η Uber ζήτησε σήμερα να διεξαχθούν συνομιλίες με τις αρμόδιες Αρχές μεταφορών του Λονδίνου το συντομότερο δυνατόν και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε βελτιώσεις στον τρόπο που καταγγέλλει σοβαρά περιστατικά σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άδειά της.

Την Παρασκευή, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας έκρινε ότι η Uber δεν είναι πλέον σε θέση να έχει άδεια υπηρεσίας μίσθωσης οχημάτων με οδηγό και αποφάσισε να μην την ανανεώσει, επικαλούμενη την προσέγγιση της εταιρίας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων, των οποίων γίνονται μάρτυρες οι οδηγοί της, και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Η αστυνομία του Λονδίνου παραπονέθηκε νωρίτερα φέτος ότι η Uber, που έχει τη στήριξη της Goldman Sachs και της BlackRock, είτε δεν αποκαλύπτει είτε χρονοτριβεί στην καταγγελία σοβαρών εγκλημάτων, όπως σεξουαλικές επιθέσεις, και αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Ερωτηθείς για την κριτική, ο επικεφαλής της Uber για τις βρετανικές πόλεις ζήτησε συγνώμη για ένα συγκεκριμένο περιστατικό και δήλωσε ότι η εταιρία συνεργάζεται με την Μητροπολιτική Αστυνομία για να βελτιώσει τη διαδικασία αναφοράς τέτοιων συμβάντων.

«Εργαζόμαστε με την αστυνομία για να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με ένα καλύτερο τρόπο, που να τους βοηθά», δήλωσε ο Φρεντ Τζόουνς στο ραδιόφωνο του BBC. Ζήτησε επίσης να υπάρξουν συνομιλίες με την Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) για να συζητηθεί η αφαίρεση της άδειας της εταιρίας, που τυπικά λήγει αυτή την εβδομάδα. Η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έως ότου εξαντληθεί η διαδικασία προσφυγών, που πιθανόν να πάρει αρκετούς μήνες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων