Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας η ηγεσία της οποίας στηρίζει τη Μόσχα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, το αεροσκάφος Boeing 737 που χρησιμοποιεί ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο υπόκειται πλέον σε κυρώσεις, κάτι που θα δυσχεράνει τη συντήρησή του καθώς θα απαγορεύεται η πώληση ανταλλακτικών για αυτό.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν και σε δύο κρατικές εταιρίες: στην BelAZ που πουλάει φορτηγά και στην MAZ που κατασκευάζει φορτηγά και λεωφορεία. Η Ουάσινγκτον τις κατηγορεί ότι «εκφόβισαν τους υπαλλήλους που συμμετείχαν σε απεργίες και ειρηνικές διαδηλώσεις» μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Αύγουστο του 2020. Η MAZ μάλιστα τους απέλυσε.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τιμωρούν το καθεστώς (σ.σ. του Λουκασένκο) και εκείνους που στηρίζουν την καταστολή στη Λευκορωσία και τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Αμερικανικός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων