Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Σκληραίνουν οι ποινές – «Βαριά» πρόστιμα σε οδηγούς που παρκάρουν σε ράμπα ΑμεΑ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Αυστηρότερα πρόστιμα όσον αφορά τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα σε ράμπες ΑμΕΑ και σε όδευση τυφλών θα προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, όπως έκανε γνωστό υπουργός Μεταφορών απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Μάλιστα, χαρακτήρισε παράλογο ότι με τον παλιό ΚΟΚ τιμωρείται το όχημα και όχι ο οδηγός. «Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση και το υπουργείο θα δει και την περίπτωση διοικητικών προστίμων, όχι μόνο στους δήμους, αλλά και στις περιφέρειες, που δυστυχώς δεν συνεργάζονται όπως πρέπει. Τα φαινόμενα διαφθοράς, που αποκαλύφθηκαν στη διαδικασία εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης, έχουν να κάνουν με την ανικανότητα -λυπάμαι που το λέω- των διευθύνσεων μεταφορών των περιφερειών στην ουσία να εφαρμόσουν το νόμο», πρόσθεσε.

Οσον αφορά την κατάσταση στον Δήμο Αθηναίων, ο υπουργός σημείωσε ότι τα πεζοδρόμια αποτελούν αρμοδιότητά του ενώ, όπως είπε, «η κατάσταση, που αυτή τη στιγμή επικρατεί στους δρόμους του Δήμου Αθηναίων, θα έλεγα ότι είναι τριτοκοσμική για τα ΑμεΑ».

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner