Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Κοροναϊός: Εκτίμηση εξόδου της Αφρικής από την πανδημία

Παρά το γεγονός ότι το 85% της Αφρικής δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού, η ήπειρος περνά σε μεταβατική φάση εξόδου από την πανδημία, δήλωσε την Πέμπτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Μπορούμε επιτέλους να πούμε ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Εφόσον παραμείνουμε προσεκτικοί και ενεργούμε δυναμικά, κυρίως σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η ήπειρος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ελέγξει την πανδημία» δήλωσε η δρ. Ματσχιντίσο Μοέτι, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική.

«Πιστεύω ότι σε μετάβαση από την πανδημική φάση και θα πρέπει πρέπει τώρα να διαχειριστούμε την παρουσία του ιού μακροπρόθεσμα» εκτίμησε, και πρόσθεσε ότι ο ρυθμός των εμβολιασμών αναμένεται να επιταχυνθεί.

Η Μοέτι πρόσθεσε ότι η αντίδραση των χωρών της ηπείρου γίνεται ολοένα και πιο αποτελεσματική με κάθε νέο κύμα της επιδημίας, επισημαίνοντας ότι το πρώτο διήρκησε 29 εβδομάδες, ενώ το τέταρτο τερματίστηκε σε έξι.

Όπως όμως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές του κόσμου, ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας στην Αφρική είναι μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μοέτι δήλωσε ότι τα κρούσματα στην ήπειρο μπορεί να είναι επταπλάσιοι των καταγεγραμμένων και οι θάνατοι τρεις φορές περισσότεροι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων