Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Λοβέρδος για άρθρο 10: Ακολούθησα την κομματική γραμμή – Δεν είναι κάτι λάθος επειδή το λέει ένας δεξιός

Απάντηση στις επικρίσεις που δέχθηκε για την υποστήριξή του στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ έδωσε μέσω ΕΡΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας είναι πολύ συνεπής στα καθήκοντά του και ότι στην ψηφοφορία στη Βουλή ακολούθησε τη γραμμή.

Η λογική είναι λογική. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός μου στη Βουλή το ήθελε. Δεν θα πήγαινα κόντρα και τους το είχα πει κιόλας ότι εγώ θα ψηφίσω έτσι. Αλλά να υπογράψω και κάτι εναντίον σε πρόταση ονομαστικής, όχι. Ακολούθησα όμως τη γραμμή. Είμαι πολύ συνεπής στα καθήκοντά μου” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος στην εκπομπή “Επτά” και εξήγησε:

Έχω διατελέσει υπουργός Υγείας επί δύο χρόνια. Αυτό το θέμα του άρθρου 10 που προβλέπει τις δυνατότητες ενός γιατρού του Εθνικού Συστήματος Υγείας να είναι γιατρός και έξω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το είχα εισηγηθεί εγώ όταν ήμουν υπουργός Υγείας το 2012 στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου μου είχε πει ότι “καλά ακούγεται αυτό, αλλά κράτησέ το λίγο γιατί υπάρχουν δυσαρέσκειες μέσα στη κοινοβουλευτική ομάδα” και μου είχε αναφέρει το όνομα του αείμνηστου της Φώφης Γεννηματά που δεν το ήθελε και ήταν και μέλος της κυβέρνησής μας. Λοιπόν “κράτησε το” μου λέει “για τους επόμενους μήνες”. Τους επόμενους μήνες δεν υπήρξε κυβέρνηση Παπανδρέου, έγινε κυβέρνηση Παπαδήμου. Το θέμα χάθηκε. Το έχω υποστηρίξει δημοσίως και το πιστεύω. Η μεταρρύθμιση είναι δικιά μου σημαία. Ένας μεταρρυθμιστής είναι αυτός που όταν λέει “ένα και ένα πόσο κάνει. Άμα το λέει η Πετούρη κάνει δύο. Άμα τον πει ένας δεξιός δεν κάνει δύο, κάνει τέσσερα. Αυτό το λέγαμε παλιά και στη διαμάχη ανάμεσα στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στο ΚΚΕ ότι καλά τα πράγματα αλλά άμα τα λέει ο Φλωράκης δεν είναι καλά ή το ανάποδο. Δεν είναι έτσι“, κατέληξε.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων