Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

ΝΔ: Μάχη σώμα με σώμα για Τζιτζικώστα-Μεϊμαράκη

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκεια της ημέρας, θα έχουμε την τελική απόφαση της ΚΕΦΕ ότι οι εκλογές θα γίνουν υπό την εποπτεία της Vodafone και στις 20 Δεκεμβρίου(2ος γύρος 10 Ιανουαρίου).

Παράλληλα, εφόσον οριστικοποιηθεί και αυτό το διαδικαστικό ζήτημα που πλην όμως έγειρε αμφιβολίες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αξίζει να σημειωθεί πως το ποσό που φαίνεται να ζήτησε η εταιρία για την διεξαγωγή των εκλογών αναμένεται εάν πάμε και σε δεύτερο γύρο να ξεπεράσει τις 800.000 Ευρώ.

Από την Συγγρού παραμένουν αισιόδοξοι καθώς θεωρούν πως η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων-φίλων της ΝΔ με το αντίτιμο των 3 ευρώ θα καλύψει το κόστος, με τις αρχικές εκτιμήσεις –προτιμήσεις να δείχνουν πως γύρω στους 300.000 θα ειναι αυτοί που θα προσέλθουν στις κάλπες .

HTML tutorial

Επιπροσθέτως η «ουδέτερη» ζώνη των τελευταίων ημερών λογικά θα παραμείνει και μέχρι να κλιμακωθεί η αντιπαράθεση των υποψηφίων κάπου γύρω στην τελευταία εβδομάδα, δεν αναμένεται σκηνικό έντονης πόλωσης.

Τέλος στα παρασκηνιακά και μη των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της ημέρας φαίνεται να ξεκαθαρίζει το τοπίο στις δυο πρώτες θέσεις, με την Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη μα κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση με ασφυκτική απόσταση ο ένας από τον άλλον. Ενώ οι υπόλοιποι δυο προς το παρόν δείχνουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις για τον δεύτερο γύρο εκεί όπου η στήριξη του ενός η και των δυο σε μια υποψηφιότητα μπορεί να χαρίσει και την πρωτιά.

Εν κατακλείδι σε μια περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ «παίζει μόνος του κοινοβουλευτική μπαλίτσα» δυστυχώς η ΝΔ αναλώνεται για θέματα που κανονικά θα έπρεπε να είχαν διευθετηθεί τον προηγούμενο μήνα, και που δυστυχώς δεν της επιτρέπουν να ασκήσει τον σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο όπου αρμόζει σε μια σοβαρή καθ υπεύθυνη κεντροδεξιά παράταξη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων