Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Ο Αλέξης και ο …Λύκος

Βλέποντας ότι οι αντιδράσεις από το εσωτερικό του κόμματός του παραμένουν έντονες για την απότομη στροφή που επεχείρησε στην ρεαλιστική πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται την ανάγκη να αντιμετωπίσει την κριτική εξ αριστερών (βλέπε Σοφία Σακοράφα) προεξοφλώντας ότι θα στηθούν προβοκάτσιες εις βάρος της Αριστεράς και δη του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση της «ακροδεξιάς» όπως την χαρακτηρίζει.

Μάλιστα έφθασε σε σημείο να περιγράψει ολόκληρο σχέδιο που σύμφωνα με όσα είπε θα ξετυλιχθεί το επόμενο διάστημα και το οποίο στηρίζεται στην στρατηγική της έντασης. Αυτό το σχέδιο είπε στο ακροατήριο του, θέλει να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους και την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων με στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ…

Σύμφωνα με το σχέδιο της…ακροδεξιάς όπως το περιέγραψε ο Αλ. Τσίπρας, η Αριστερά αν αρνηθεί την βία θα κατηγορηθεί ως υποκινητής της βίας, αν πάλι την αποδεχτεί θα έχει προβεί σε μία στρατηγική παραχώρηση, η οποία όμως θα υπονομεύσει την ίδια αφού θα της αφαιρέσει κάθε ηθικό και κοινωνικό πλεονέκτημα!

Σ’ αυτό το σχέδιο ο κ. Τσίπρας έμπλεξε την Χρυσή Αυγή, τους ακροδεξιούς θύλακες μέσα στην Αστυνομία, τους «αναλφάβητους Γκέμπελς επικοινωνιακούς συμβούλους της ΝΔ» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεν παρέλειψε βεβαίως να βάλει στο σχέδιο και τα «καθεστωτικά μίντια της χώρας»
Όλοι δηλαδή συντονισμένα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Η στρατηγική αυτή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής στο εσωτερικό του κόμματος. Και δεν είναι λίγοι που λένε πως ο Τσίπρας ενδέχεται να την πάθει όπως…«ο Πέτρος με τον λύκο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων