Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ο ISIS πωλεί διαδικτυακά σκλάβες του σεξ

Προσπαθεί να χαμογελάσει χωρίς να κοιτάει τον φωτογράφο της και τα μάτια της «διηγούνται» μια μάλλον πονεμένη ιστορία. Δεν μπορεί να είναι πάνω από 18 ετών αλλά μοιάζει παραδομένη. Η λεζάντα κάτω από την φωτογραφία της στο Facebook εξηγεί γιατί…

«Σε όλα τα αδέλφια μου που σκέφτονται να αγοράσουν μια σκλάβα του σεξ, αυτή κοστίζει 8.000 δολάρια» γράφει ανάρτηση του μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Ασάντ Αλμανί, από την 20η Μαΐου.

Μερικές ώρες αργότερα, στο προφίλ αυτό ανέβηκε και μιας δεύτερης κοπέλας. Τα μάτια της κόκκινα, κλαμένα. «Άλλη μια σκλάβα. Επίσης περίπου 8.000 δοκάρια» γράφει ο ιδιοκτήτης-κτήνος, και συνεχίζει: «Ναι ή όχι;».

«Γιατί κοστίζει τόσο; Έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο;» ρώτησε ένας δεύτερος μαχητής, για να λάβει την απάντηση: «Όχι. Η τιμή διαμορφώνεται με βάση την αρχή της προσφοράς και της ζήτησης».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post και όπως μεταφέρει το Έθνος, οι αναρτήσεις αυτές εντοπίστηκαν και διεγράφησαν μέσα σε ελάχιστες ώρες από το ίδιο το Facebook. Παρότι δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί εάν ο αιμοδιψής μαχητής πωλούσε ο ίδιος τις γυναίκες ή απλώς σχολίαζε στο προφίλ κάποιου «συναδέλφου» του, ειδικοί δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το βαθύτερο νόημα των αναρτήσεων αυτών είναι άλλο…

Αποδεικνύουν ότι το δράμα των γυναικών που έχουν αιχμαλωτιστεί από τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει αρχίσει να γίνεται αβάσταχτο, ιδιαίτερα μετά από τις επιθέσεις της Δύσης εναντίον του ISIS. Εκτός από την σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, τις στερήσεις σε τροφή και φάρμακα και τον καθημερινό κίνδυνο με τον οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες, τώρα γίνονται και προϊόν διαδικτυακών αγοροπωλησιών.

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που προτιμώνται από τους μαχητές του ISIS, οι αναρτήσεις για πώληση σκλάβων του σεξ πολλαπλασιάζονται ταχύτατα. Δίνονται, μάλιστα, και αναλυτικές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τις «χειρίζονται» οι επόμενοι ιδιοκτήτες. Έτσι, οι επίσης διεστραμμένοι αγοραστές θα γνωρίζουν ότι μπορούν να κακοποιούν σεξουαλικά τις γυναίκες αυτές και πόσο δυνατά μπορούν να τις χτυπούν…

«Έχουμε δει πραγματικά φοβερή αγριότητα αλλά το διαδικτυακό περιεχόμενο των τελευταίων δύο ετών δείχνει πραγματική κακία» δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ο Στίβεν Σταλίνσκι, διευθυντής του ερευνητικού κέντρου μίντια Μέσης Ανατολής. «Η πώληση μιας σκλάβας είναι πραγματικά μόνο ένα τέτοιο παράδειγμα» τόνισε χαρακτηριστικά ίδιος.

Τον τελευταίο χρόνο, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter πραγματοποιούν αγώνα δρόμου για να «ξηλώσουν» προφίλ και λογαριασμούς που σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Αυτό, όμως, είναι ένα τιτάνιο έργο, καθώς νέοι λογαριασμοί ξεφυτρώνουν με ταχύτατους ρυθμούς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων