Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ο καιρός του Σαββάτου

Καλός θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις. Από το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα δυτικά και στα βόρεια, ενώ τη Δευτέρα πρόσκαιρες μπόρες αναμένονται στα βόρεια.

Οι άνεμοι το Σάββατο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, ενώ την Κυριακή στο Αιγαίο θα ενισχυθούν λίγο, αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Τη Μ. Δευτέρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Τέλος, η θερμοκρασία το επόμενο τριήμερο δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, ήλιος με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και η θερμοκρασία από 2 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, ηλιοφάνεια με πρόσκαιρη συννεφιά και το θερμόμετρο από 6 έως 20 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα στα βόρεια σποραδικές βροχές, νοτιοανατολικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 5 έως 20 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 3 έως 21 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, ήλιος με παροδική συννεφιά και η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, ήλιος με πρόσκαιρες νεφώσεις, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο από 10 έως 21 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, βαθμιαία επικράτηση νοτίων ανέμων 4 με 6 και στα βόρεια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, ήλιος με παροδικές νεφώσεις και ο υδράργυρος από 5 έως 21 βαθμούς.

Στην Αττική, γενικά αίθριος καιρός με αραιές μόνο νεφώσεις, άνεμοι νοτίων διευθύνσεων από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων