Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο Σ. Ριζόπουλος ομιλητής στο TEDx La Defense

Στην πιο επίκαιρη  εκδήλωση TEDx  του φετινού καλοκαιριού στο Παρίσι, στις 14 Ιουνίου 2012, με θέμα «Ουμανισμός και Κέρδη», μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Spin Communications και επικοινωνιολόγος, Σπύρος Ριζόπουλος.

Στην ομιλία του με τίτλο «Η επιστροφή του Ρομαντισμού στο επιχειρείν» επιχείρησε να δώσει στο διεθνές κοινό την ελληνική διάσταση του θέματος, ύστερα από δύο χρόνια λιτότητας στην Ελλάδα.

Το θέμα του TEDx La Defense είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς η ευρωπαϊκή και κυρίως η ελληνική κρίση έχει λάβει πρωτόγνωρες κοινωνικές διαστάσεις, με την ανεργία στην Ελλάδα να σκαρφαλώνει προς το 25% και την ελπίδα για το μέλλον να αποδυναμώνεται. Περισσότεροι από 10 ομιλητές μοιράστηκαν με το κοινό τις απόψεις και τις ιδέες τους για το πώς διαμορφώνεται η νέα επιχειρηματική τάξη πραγμάτων και πώς αυτή μπορεί να συμβαδίσει με τον «ουμανισμό».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Spin Communications, σε σχετική δήλωσή του τονίζει: «Ο «ουμανισμός» πρέπει να επιστρέψει στην ατζέντα ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προκειμένου να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν σε κοινωνικό επίπεδο ουσιαστικά».

 Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κου Σ. Ριζόπουλου:

 «Πρέπει να εξυψώσουμε το ανθρώπινο δυναμικό στο τρίγωνο λήψης αποφάσεων και να το κάνουμε τετράγωνο».

«Αντί να επικεντρωνόμαστε σε ήδη υπάρχοντα στοιχεία ενεργητικού στην ανάπτυξη και σε λογιστικά φύλλα, πρέπει να προσθέσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα».

«Είναι τα οράματα που κινούν τις επιχειρήσεις, όχι τα λογιστικά φύλλα».

«Η επιστροφή του ρομαντισμού στις επιχειρήσεις δεν αποτελεί απλά μία φιλοσοφική ιδέα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη θα επιβιώσουν, θα διαπρέψουν και θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές».

 

Προηγούμενο άρθρο«Ώρα ΠΑΣΟΚ»
Επόμενο άρθροΟ άλλος Σαμαράς

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων