Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Ο Τσίπρας διόρισε στο Επικρατείας τον εξ απορρήτων του Σημίτη!

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Τσουκαλάς ήταν επί χρόνια σύμβουλος και στενός φίλος του Κώστα Σημίτη, ένας από τους βασικούς θεωρητικούς του “εκσυγχρονισμού” επί ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν και εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση στο «Ακροπόλ» τον περασμένο Μάιο, όπου παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως λέγεται, από τότε είχε αρχίσει η συζήτηση για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη δεύτερη θέση θα είναι η Ράνια Αντωνοπούλου, οικονομολόγος στον ΟΗΕ και στο Ινστιτούτο Levy.
Στην τρίτη θέση θα είναι ο υπεύθυνος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, στην τέταρτη η απολυμένη δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αγλαΐα Κυρίτση, στην πέμπτη ο απόστρατος Νίκος Τόσκας, στην έκτη η Τασία Χριστοδουλοπούλου, δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και στην έβδομη θέση ο Γιάννης Τσιρώνης από τους Οικολόγους Πράσινους. Στην τελευταία τιμητική θέση ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1937, ο Κ. Τσουκαλάς σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Φιλοσοφία του Δικαίου και Κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια της Χαϊδελβέργης, Μονάχου, Παρισίων και Γέιλ. Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο των Παρισίων εδώ και τέσσερις δεκαετίες, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Αθηνών και στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών.
Ήταν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διάσκεψη Κορυφής του Ο.Η.Ε. για την Κοινωνική Ανάπτυξη (1994-1996) και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού.
Είναι σήμερα Πρόεδρος του Δ.Σ. του εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, μέλος του Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και μέλος του ερευνητικού συμβουλίου του Ολυμπιακού Μουσείου της Λωζάννης. Έχει στο ενεργητικό του πολλές δημοσιεύσεις και βιβλία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων