Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Κρούσμα κορονοϊού στην ισπανική ομάδα ποδηλασίας

Κρούσμα κορονοϊού προέκυψε στην Ολυμπιακή ομάδα ποδηλασίας της Ισπανίας και συγκεκριμένα στον φυσιοθεραπευτή. Τελικά, η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα μέλη της ισπανικής αποστολής, τα οποία διαμένουν εκτός Ολυμπιακού Χωριού, ανέμεναν με αγωνία την απόφαση των ιαπωνικών αρχών, σχετικά με τη συμμετοχή τους στο τουρνουά, μετά την ανίχνευση του κρούσματος.

Ωστόσο, τα νέα ήταν ευχάριστα, καθώς η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επιβεβαίωσε στην Ισπανική Ομάδα Ποδηλασίας ότι οι αθλητές της θα μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο αγώνισμα.

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, 23 Ιουλίου, ειδοποιήθηκε ότι ένα από τα μέλη του τεχνικού προσωπικού της Ισπανικής Ομάδας Ποδηλασίας ήταν θετικό σε Covid-19. Σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες που εκδίδονται από την Οργανωτική Επιτροπή και την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αυτό το άτομο μπήκε άμεσα σε καραντίνα. Με εξαίρεση τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος είχε στενή επαφή μαζί του και θα πρέπει να υποβληθεί σε νέα τεστ σήμερα, το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, καθώς και όλοι οι ποδηλάτες, θα είναι σε θέση να ασκήσουν τη δραστηριότητά τους κανονικά μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που υποβλήθηκαν σήμερα», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων