Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ομπάμα για Βόρεια Κορέα: Ίσως στη λίστα όσων χρηματοδοτούν την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θεωρεί πως η κυβερνο – επίθεση στην εταιρία Sony ήταν πράξη πολέμου, δήλωσε σε συνέντευξη, σχόλιο που έχει προφανώς σκοπό να μειώσει την οργή των ΗΠΑ για το περιστατικό την ευθύνη για το οποίο η Ουάσινγκτον αποδίδει στη Βόρεια Κορέα.

Ο Ομπάμα και οι σύμβουλοί του σταθμίζουν το είδος της απάντησης στην επίθεση, η οποία ανάγκασε το στούντιο του Χόλιγουντ που ανήκει στην ιαπωνική εταιρία να αποσύρει την κωμωδία «The Interview» («Η συνέντευξη»), η οποία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Όχι, δεν νομίζω ότι ήταν μια πράξη πολέμου. Νομίζω ότι ήταν μια πράξη κυβερνο-βανδαλισμού που ήταν πολύ κοστοβόρα, πολύ ακριβή. Τη λαμβάνουμε υπόψη πολύ σοβαρά. Θα απαντήσουμε ανάλογα», δήλωσε ο Ομπάμα στην εκπομπή του CNN «State of the Union with Candy Crowley» η οποία ηχογραφήθηκε την Παρασκευή και αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα Κυριακή.

Η Βόρεια Κορέα έχει αρνηθεί την ευθύνη για την επίθεση στη Sony. Η ταινία παρουσιάζει τη φανταστική δολοφονία του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ -Ουν.

Πίσω στη λίστα με τις χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία;

Ο Ομπάμα δήλωσε ακόμη πως η κυβέρνησή του μελετά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει και πάλι τη Βόρεια Κορέα στη λίστα των ΗΠΑ με τις χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Η Βόρεια Κορέα είχε μετακινηθεί από τη λίστα αυτή πριν από έξι χρόνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων