Η πρώην γυμνάστρια Νικόλ Παβιέρ είπε ότι οι Βρετανοί αθλητές υποβλήθηκαν σε «παιδική κακοποίηση» και ότι τα ευρήματα μιας ανεξάρτητης έρευνας, έδειξαν ότι η σωματική και ψυχική κακομεταχείριση στους συλλόγους ήταν πιο διαδεδομένη από ό,τι αρχικά φανταζόταν.
Η έκθεση, η οποία ανατέθηκε από το UK Sport (σ.σ: ο οργανισμός που επενδύει στον Ολυμπιακό Παρα-ολυμπιακό Αθλητισμό) and Sport England (σ.σ: δημόσιος φορές υπεύθυνος για την ανάπτυξη του Αθλητισμού-βάσης) τον Αύγουστο του 2020 μετά από ισχυρισμούς για κακομεταχείριση στο άθλημα στη Βρετανία, διαπίστωσε ότι στη βρετανική γυμναστική οι νεαροί αθλητές αισθάνονταν ντροπή για το βάρος τους ενώ σε άλλους επιβλήθηκαν σκληρές τιμωρίες για τα παραμικρά λάθη στην προπόνηση.
Η ομοσπονδία γυμναστικής στο Ηνωμένο Βασίλειο (British Gymnastics), δήλωσε ότι δεσμεύτηκε να αλλάξει το άθλημα προς το καλύτερο και ζήτησε συγγνώμη από τους αθλητές.
«Δεν πρόκειται για σκληρή προπονητική και ελαφρά κακομεταχείριση, πρόκειται για κακοποίηση παιδιών αθλητών σε πολύ νεαρή ηλικία», είπε η Παβιέρ στο BBC. «Αυτό έχει μνημειώδη αντίκτυπο στην υπόλοιπη ζωή μας από σωματική και πνευματική άποψη.
Αυτή η έκθεση δείχνει ότι δεν είναι μόνο μερικές κακές μεμονομένες περιπτώσεις, που μας είχαν κάνει να πιστεύουμε, και στην πραγματικότητα χρησιμοποιώντας τις φωνές μας τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια κουλτούρα κακοποίησης και αυτά είναι παιδιά που κακοποιούνται σε συλλόγους και εκεί είναι ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς».
Οι «Gymnasts for Change», μια ομάδα που κάνει εκστρατείες για ένα «μέλλον χωρίς καταχρήσεις», κάλεσε τη British Gymnastics «να εφαρμόσει ένα νέο μέγιστο όριο στις ώρες προπόνησης για παιδιά αθλητές».
Οι Βρετανοί αθλητές έχουν κερδίσει 15 μετάλλια στη γυμναστική από τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, έχοντας προηγουμένως ανέβει στο Ολυμπιακό βάθρο μόνο τρεις φορές.