Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Πένθιμα σύμβολα στις παρελάσεις της Περιφέρειας – Τα μηνύματα των μαθητών για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μηνύματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη έστειλαν οι μαθητές, που συμμετείχαν στις παρελάσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, τιμώντας τους ανθρώπους που χάθηκαν. Φορώντας κονκάρδες και μαύρα περιβραχιόνια παρήλασαν οι μαθητές στη Λάρισα, ενώ μαύρα μπαλόνια κρατούσαν οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη. Τους 4 μαθητές του σχολείου, παρακολούθησαν στην παρέλαση, οι λιγοστοί κάτοικοι της Ερείκουσας.

«Στον δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή 28 / 2 / 2023 ήταν έγκλημα» έγραφαν οι κονκάρδες που φορούσαν στο πέτο οι μαθητές στη Λάρισα.

Είναι μία μέρα που θα πρέπει να τιμήσουμε και τα θύματα των Τεμπών, τραγικό αίσθημα για όλους μας, είμαστε στεναχωρημένοι όλοι πάρα πολύ , δήλωσαν οι μαθητές.

Υπό το βαρύ πέπλο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, οι μαθητές με τα μαύρα περιβραχιόνια, τίμησαν κι έναν δικό τους άνθρωπο. Την 20χρονη φοιτήτρια Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, Κλαούντια Λάτα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα.

Η Κλαούντια που πέθανε, ήταν στο σχολείο μας δημοτικό , γυμνάσιο και λύκειο και λυπόμαστε πάρα πολύ για το συμβάν, είπαν μαθητές,

Με μαύρα περιβραχιόνια συμμετείχαν στην παρέλαση και οι μαθητές στη Σάμο, ως «το ελάχιστο» που μπορούν να κάνουν στην μνήμη των νεκρών.

Στη Θεσσαλονίκη, μέλη φοιτητικών συλλόγων κρατούσαν μαύρα μπαλόνια στα χέρια, εις ένδειξη πένθους.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί, και στη λεωφόρο Αλεξάνδρου, παρέλασαν μαθητικά, πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα τα οποία κατέληξαν στον Λευκό Πύργο.

Και στη Μυτιλήνη το 1ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο συμμετείχε στην παρέλαση με πένθιμη κορδέλα στο πέτο.

Με συμβολισμούς για την τραγωδία των Τεμπών συμμετείχαν στην παρέλαση και οι μαθητές του μουσικού γυμνασίου Ηρακλείου στην Κρήτη. Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση και πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της πόλης

Στην Ερείκουσα, το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία Διαπόντια νησιά βόρεια της Κέρκυρας, τίμησαν τον εορτασμό της εθνικής επετείου οι τέσσερις μαθητές του νησιού. Το «παρών» έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ο οποίος παρακολούθησε τη θεία λειτουργία.

Με μόλις δυο νηπιάκια, την Νικολέττα και τον Δαμουλή έγινε η μαθητική παρέλαση στην ακριτική Γαύδο για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Επιμέλεια: Ρεγγίνα Σαβούρδου
Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη, Χάρης Ζαβουδάκης, Έλενα Αποστολίδου, Μυρσίνη Τζινέλλη, Γιάννης Ανδριώτης, Φανή Καλαθάκη

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων