Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Περισσότερο ίντερνετ, λιγότερο… σεξ!

Η δημοσιογράφος Έμιλι Γουίτ, στα 30 της, είπε να ταξιδέψει στον 21ο αιώνα του ζευγαρώματος. Η 35χρονη, πλέον Εμιλι, που ανήκει στην Generation X, δηλαδή στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο επίκεντρο της χειρότερης οικονομικής κρίσης και πολλοί από αυτούς είναι παιδιά χωρισμένων γονιών.

Σύμφωνα με την Εμιλι, οι οθόνες μεσολαβούν ανάμεσα στις αλληλεπιδράσεις μας και είναι αυτές που δίνουν τη δυνατότητα να δούμε πορνό σε μερικά δευτερόλεπτα και να βρούμε κάποιον διαθέσιμο για one-night stand.

Η δημοσιογράφος μιλά με γυναίκες που έμαθαν να τους αρέσει το σεξ, όπως ποτέ δεν είχαν φανταστεί, μέσω εφαρμογών σαν το Tinder, γνώρισε ανθρώπους με ανοικτούς γάμους και όργια. Κοιμήθηκε με έναν άνδρα, που φορούσε δερμάτινο σορτς και τον αποκαλούσε Lunar Fox, παρακολούθησε σεμινάρια που δίδασκαν τον διαλογισμό του οργασμού, ενώ βρέθηκε σε στούντιο που γυρίζονταν πορνό και έβλεπε γυναίκες να φτάνουν σε επίπεδα εξαθλίωσης.

Η έρευνα της Εμιλι δεν είναι ούτε συστηματική, ούτε επιστημονική, αλλά ατό που καταλαβαίνει κανείς είναι πως τα κρεβάτια μας βρίσκονται κάπου ανάμεσα εικονικής και πραγματικής ζωής. Το ταξίδι της δεν τελείωσε με εκείνη να επιθυμεί την μονογαμία, όπως πολλοί φαντάζονται, αλλά με την πίστη πως η επόμενη γενιά «θα κάνει τα σώματά της ένα μαζί με τις συσκευές, αλλά χωρίς την αμηχανία της δικής της γενιάς».

Παλιότερη έρευνα είχε δείξει πως οι βρετανοί προτιμούν να μείνουν μόνοι στο κρεβάτι τους, παρά να κόψουν το Ιντερνετ. Από τα 20.000 δείγματα των πιο ισχυρών 20 χωρών του κόσμου, το 10% θα έδινε το αυτοκίνητό του, για να έχει σύνδεση. Ενας στους 7 θα προτιμούσε να μην πιει καφέ ή να κάνει ντους, ενώ το 73% επιλέγει το Ιντερνετ και απαρνιέται το αλκοόλ για έναν χρόνο

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων