Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Πίστεψε ότι θα πάρει λεφτά από ομογενή μεγιστάνα και έχασε 1,5 εκατ. ευρώ!

Με το βλέμμα στα 83 εκατομμύρια δολάρια που υποτίθεται πως θα ξεμπλόκαρε πάμπλουτος ομογενής από τράπεζα της Νοτίου Αφρικής, ένας ξυλουργός από την Κυπαρισσία έχασε συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Όπως φαίνεται, μάλιστα, από την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων υπάρχουν και άλλα θύματα αυτής της απάτης.

Κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που είναι προφυλακισμένος, μία γυναίκα, επί πολλά χρόνια σύντροφος του πρώτου και ένας δεύτερος άντρας που έχει διατελέσει διευθυντής τροφοδοσίας καυσίμων σε αεροπορική εταιρεία.

Ο ξυλουργός κατέθεσε χθες ότι από τον τρίτο κατηγορούμενο γνώρισε τον ηλικιωμένο και του παρουσίασαν μια επιταγή με 83 εκατ. ευρώ λέγοντας πως τα χρήματα είναι μπλοκαρισμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ. Αρχικά, του ζήτησαν 10.000 ευρώ, ώστε να πληρώσουν φόρους και τα χρήματα να αποδεσμευτούν.

HTML tutorial

Ο ηλικιωμένος παρουσιαζόταν ως μεγαλοεπιχειρηματίας με εταιρείες στην Αμερική, την Αφρική, την Γκάνα, τη Νιγηρία. Η «υπόσχεση» ήταν ότι μόλις αποδέσμευε τα χρήματα θα έκανε τεράστιες επενδύσεις στην Ελλάδα. Φυσικά, θα ήταν ευγνώμων και θα ξεπλήρωνε με το αζημίωτο τον ξυλουργό, που θα εξασφάλιζε παιδιά και εγγόνια.

Στην πορεία, ο ηλικιωμένος συνέχισε να ζητά μεγάλα και μικρά ποσά με διάφορες αιτιολογίες, μέχρι που ο ξυλουργός πήρε δάνειο 800.000 ευρώ από τράπεζα, ενώ πούλησε και κάποια ακίνητα για να του τα δώσει.

«Είχα καταντήσει σαν “ηρωινομανής”. Νόμιζα ότι θα πάρω τα λεφτά μου πίσω και του έδινα κι άλλα. Με έπεισε ότι θα με κάνει συνέταιρο. Είχα χρεωθεί, αποφάσισα να πουλήσω οικόπεδο με το κτήριό του μέσα και μου έλεγε θα σου δώσω τα λεφτά σου», απάντησε ο ξυλουργός στις ερωτήσεις των δικαστών για το πώς συνέχιζε να του δίνει χρήματα.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 3 Ιουνίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων