Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Ποιο χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά τους έχουν όσοι τρώνε τα νύχια τους

Εάν σας ρωτούσαν γιατί κάποιοι άνθρωποι τρώνε τα νύχια τους, οι περισσότεροι από εσάς θα το περιγράφατε μάλλον σαν μια νευρική συνήθεια.

Αλλά, σύμφωνα με μια νεότερη έρευνα, το άγχος μπορεί να μην είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το φάγωμα των νυχιών και άλλες “επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές”, που επικεντρώνονται στο σώμα.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry, δείχνει με το δάχτυλο … τελειομανία!

“Πιστεύουμε ότι τα άτομα με αυτές τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές μπορεί να είναι τελειομανείς, που σημαίνει ότι δεν είναι σε θέση να χαλαρώσουν και να εκτελέσουν τα καθήκοντα σε κανονικό ρυθμό”, δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Dr Kieron O’Connor. “Επομένως, είναι επιρρεπείς στην απογοήτευση, στην ανυπομονησία και στην δυσαρέσκεια όταν δεν επιτύχουν τους στόχους τους.”

Με άλλα λόγια, δεν είναι το άγχος που τους κάνει να τρώνε τα νύχια. Είναι η απογοήτευση. Οι ερευνητές μελέτησαν 48 συμμετέχοντες. Οι μισοί από αυτούς ήταν άτομα που είχαν επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές, όπως το φάγωμα των νυχιών. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συμπληρώσουν μια σειρά από τεστ με σκοπό να μελετηθεί η οργανωτική συμπεριφορά τους και πως ρύθμιζαν το συναίσθημα.

Τελικά, αυτοί που έτρωγαν τα νύχια ταυτοποιήθηκαν σαν οργανωτικοί τελειομανείς. Όπως αναφέρεται στο Scientific American, η οργανωτική τελειομανία χαρακτηρίζεται από μια τάση για πολλά σχέδια, πολλή εργασία και μεγάλη απογοήτευση λόγω έλλειψης δραστηριότητας. Το δάγκωμα των νυχιών βοηθά τους τελειομανείς να αισθάνονται λιγότερο απογοητευμένοι στην παρούσα στιγμή.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό τους βοηθά να απελευθερώσουν μέρος αυτής της ενέργειας και της πρόθεσης. Ωστόσο, αυτή η ικανοποίηση δεν κρατά πολύ και γρήγορα αντικαθίστανται με πόνο ή και αμηχανία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων