Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Πως η Ρωσία μπορεί να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές σύμφωνα με τον Ομπάμα

Την εκτίμησή του ότι είναι εφικτό η Ρωσία να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος η οποία αποδίδεται σε Ρώσους χάκερ.

“Τα πάντα είναι εφικτά”, είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC και διευκρίνισε ότι το FBI διερευνά τη διαρροή περισσότερων από 19.000 μηνυμάτων, τα οποία δείχνουν ότι η Επιτροπή είχε προσπαθήσει να προωθήσει τη Χίλαρι Κλίντον εις βάρος του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στη διαδικασία χρίσματος για την προεδρία.

“Το ξέρω ότι οι ειδικοί το έχουν αποδώσει στους Ρώσους”, είπε ο Ομπάμα. “Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παραβιάζουν τα συστήματά μας, όχι μόνό τα κυβερνητικά συστήματα, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα”, πρόσθεσε.

“Ποια είναι η σκοπιμότητά τους, όσον αφορά τις διαρροές, όλα αυτά, δεν τα ξέρω άμεσα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν”, είπε ο Ομπάμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων