Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, 2021

Πως μοιράζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις 13 Περιφέρειες ενόψει εκλογών

Τις 13 περιφέρειες της χώρας έχουν μοιράσει ήδη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζοντας από τώρα την προεκλογική περίοδο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ θα διεκδικήσει τις 8 περιφέρειες αφήνοντας για το ΠΑΣΟΚ να δοκιμάσει την τύχη του στις 5 εκείνες περιφέρειες που η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι έχει προβάδισμα.

Στην μοιρασιά μέχρι στιγμής το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει την Κρήτη που την θεωρεί σχεδόν δεδομένη ενώ ζητεί και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου και σήμερα διαθέτει τον περιφερειάρχη. Από εκεί και πέρα τα πράγματα εμφανίζονται πολύπλοκα. Ποιος θα στηρίξει στην Πελοπόννησο τον Πέτρο Τατούλη, το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ που τον είχε αποκηρύξει στις προηγούμενες εκλογές; Τι θα γίνει με τον πράσινο Περιφερειάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη ο οποίος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις πια με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο; Τί θα κάνει το ΠΑΣΟΚ με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου ο Απόστολος Κατσιφάρας δεν φαίνεται ότι έχει μεγάλες πιθανότητες επανεκλογής;

Στην μοιρασιά των περιφερειών μεγάλο αγκάθι φαίνεται ότι παραμένει η περιφέρεια Αττικής όπου το ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να διατηρήσει τον Γιάννη Σγουρό, όμως και η Συγγρού επιθυμεί να προωθήσει τον δικό της υποψήφιο.Όλα αυτά βεβαίως συζητούνται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η δυναμική που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα πρόσωπα που θα κατεβάσει στις περιφερειακές εκλογές τις οποίες χαρακτηρίζει απόλυτα πολιτικές και πρόκριμα για την εθνική αναμέτρηση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων