Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Σεξ: Τα πιο… απίθανα πράγματα που μπορείτε να πάθετε από οργασμό

Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από τον οργασμό; Για πολλούς ανθρώπους η απάντηση είναι «όχι». Και η αλήθεια είναι ότι ένας καλός οργασμός αποτελεί το υπέρτατο συναίσθημα κορύφωσης και ευχαρίστησης.

Ωστόσο, πολλές φορές το όμορφο αυτό συναίσθημα ακολουθείται κάποιες φορές από συμπτώματα που δεν είναι πάντα τόσο… όμορφα. Πρόκειται για αυτά που οι επιστήμονες αποτελούν «περι-οργασμικά φαινόμενα» (peri-orgasmic phenomena).

Οι ψυχολογικές αποκρίσεις του ατόμου, όταν τελειώνει ο οργασμός, μπορεί να περιλαμβάνουν συναισθήματα αγάπης, ευτυχίας και χαλάρωσης.

Εμείς, σήμερα θα σας μιλήσουμε για οκτώ από τα πιο περίεργα συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν μετά την σεξουαλική κορύφωση.

Ας δούμε αναλυτικά…

Κλάμα

Τα δάκρυα, ή ένα γενικευμένο αίσθημα θλίψης, κατάθλιψης, ανησυχίας ή αναταραχής μετά το σεξ είναι συμπτώματα μιας πάθησης που ονομάζεται μετα-συνουσιακή δυσφορία (postcoital dysphoria – PCD).

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό είναι αρκετά συνηθισμένο και συμβαίνει συχνά μέσα σε μια σταθερή σχέση.

Ψευδαισθήσεις

Κάποιες (τυχερές!) γυναίκες αναφέρουν ότι ο σύντροφός τους καταφέρνει να τις… στείλει σε έναν άλλο κόσμο, όταν κάνουν σεξ.

Σε μια έρευνα του 2011, από τις περίπου 50 γυναίκες που ανέφεραν ότι είχαν «αυξημένη σεξουαλική απόκριση», το 76-100% δήλωσε ότι αισθάνονται «σαν να πετάνε».

Ακόμα, ένα 75% δήλωσε ότι ένιωσαν «σα να βγαίνουν από το σώμα τους» και το 24% ότι αισθάνθηκε «σα να βρέθηκε μέσα στον κόσμο των καρτούν»!

Δείτε περισσότερα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων