Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Στους 11.700 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία – «Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι » παραδέχεται ο Ερντογάν

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 11.700 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία από αξιωματούχους και γιατρούς.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 9.057, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

«Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι γι’ αυτή την καταστροφή» παραδέχεται ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναγνώρισε «κενά» της κυβέρνησής του στην ανταπόκρισή της στο διπλό φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της χώρας, ωστόσο, που έταξε αποζημίωση 495 ευρώ στους πληγέντες, έκανε επίθεση στους επικριτές του, λέγοντας πως δεν είναι «ώρα για πολιτικά συμφέροντα».

«Τώρα είναι ώρα για ενότητα, για αλληλεγγύη. Σε μια περίοδο όπως αυτή, δεν μπορώ να ανεχθώ ανθρώπους που διεξάγουν αρνητικές εκστρατείες για πολιτικά συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στη νότια επαρχία Χατάι, μια από τις πιο πληγείσες περιοχές στα σύνορα με τη Συρία.

«Φυσικά, υπάρχουν κενά, είναι αδύνατο να ήμασταν προετοιμασμένοι για μια τέτοια καταστροφή» τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα επισπεύσει την απομάκρυνση των ερειπίων και την κατασκευή κατοικιών.

Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία ανέρχεται στους 9.057, συμπλήρωσε.

O Tούρκος πρόεδρος έχει δεχτεί σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά και τον κόσμο, που θεωρούν πως το κράτος ήταν πλήρως απροετοίμαστο για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας καταστροφής.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων