Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Συναγερμός στις ΗΠΑ | Ο χειρότερος χιονιάς από το 1922

Γράφει η Δήμητρα Πραντάλου

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ αναμένεται να χτυπηθεί από σφοδρή χιονοθύελλα με το ύψος του χιονιού να φτάσει μέχρι και 60 εκατοστά. Ο Τζόνας (όπως ονομάζεται η χιονοθύελλα) πρόκειται να περάσει από Ουάσινγκτον DC, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα, Βιρτζίνια, Μέριλαντ και Πενσιλβάνια και γι’αυτόν τον λόγο οι περιοχές έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Εθνική Φρουρά τις Βιρτζίνια αναμένεται να βγάλει 300 στρατιώτες στους δρόμους για βοήθεια, ενώ στην Ουάσινγκτον το μετρό θα κλείσει από το βράδυ της Παρασκευής εώς και την Κυριακή. Για την ασφάλεια των πολιτών δεν θα λειτουργήσουν ούτε οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προέτρεψε τους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και γενικά στους δρόμους, γι’αυτό και τα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από τρόφιμα και προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως γεννήτριες, μπαταρίες και φακούς. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αποφευχθούν τα δυσάρεστα.

HTML tutorial

USA

Οι ΗΠΑ έχουν να δουν παρόμοιο χιονιά από το 1922, όπου είχαν χάσει την ζωή τους 100 άνθρωποι εξαιτίας της κατάρρευσης του κινηματογράφου Knickerbocker. Τότε το ύψος του χιονιά είχε φτάσει τα 71 εκατοστά με συνεχόμενο χιόνι επί τρεις ημέρες.

Οι μετεωρολόγοι πάντως εκτιμούν ότι δεν θα είναι τόσο έντονη η χιονοθύελλα συγκριτικά με την χιονοθύελλα Σάντι, αλλά θα πληγούν από αυτή των επόμενων ωρών 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων