Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων για την τραγωδία στο Μάτι – «Σώθηκα αλλά είναι σαν να πέθανα»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι. Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ντίνα Τσουκαλά, μπροστά στο βάρος των καταθέσεων και την συναισθηματική φόρτιση των συγγενών των θυμάτων είναι ελάχιστες οι ερωτήσεις που τους υποβάλλονται.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περίπου τέσσερις μάρτυρες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά και όλοι αυτό που τονίζουν είναι πως δεν υπήρχε παρουσία κανενός αρμόδιου φορέα, δεν υπήρχε πυροσβεστική, δεν υπήρχε αστυνομία, δεν ακούγονταν σειρήνες, τίποτα.

Όπως είπαν οι μάρτυρες, οι οποίοι ξαναφέρνουν στο μυαλό τους εκείνες τις δραματικές ώρες όπου προσπαθούσαν να σώσουν τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Μία μάρτυρας μάλιστα είπε «Σώθηκα αλλά είναι σαν να πέθανα».

Άλλη είχε χάσει τον πατέρα της, άλλη τη μητέρα της, άλλη το σύζυγό της μέσα στις φλόγες. Μία από τους μάρτυρες τόνισε ότι ο πατέρας της προσπάθησε να σώσει μια οικογένεια που είχε έναν ανάπηρο και ήταν ανάμεσά τους και ένας ανάπηρος, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Σύρθηκε στο έδαφος.

Είναι τραγικές οι καταστάσεις που έζησαν και πραγματικά αξιομνημόνευτη η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη τους, τη δικαστική μάχη τους, προκειμένου να αποδοθεί δικαίωση στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν και να μην ξαναζήσουμε μια άλλη τραγωδία σαν αυτή στο Μάτι.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων