Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ- Παύλος Πολάκης: Ομόφωνη εισήγηση να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ όπου υπήρξε ομόφωνη εισήγηση για να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ο Παύλος Πολάκης.

Μετά από 3,5 ώρες συνεδρίασης το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με ομόφωνη εισήγησή του να τεθεί εκτός των ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες εκλογές, απόφαση που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα αναμένεται και η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, στην οποία παραπέμπεται με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Οι ποινές που επιβάλει η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι αναστολή ιδιότητας μέλους, διαγραφή, σύσταση ή επίπληξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης παραμένει προς το παρόν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη.

Οι όποιες αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν από την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, που θα συνεδριάσει το Σάββατο.

Το αρμόδιο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε με διευρυμένη σύνθεση, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που παραθέτει η ΕΡΤ«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

»Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές.

»Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

»Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

»Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα.

»Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις. Τις συλλογικές θέσεις.

»Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο.

»Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

»Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης.

»Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Πηγή: lifo.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων