Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Τι συζητούν Alpha και Κύπρου;

Πριν ακόμα προλάβουν να «πέσουν» οι υπογραφές της Alpha Bank με το ελληνικό δημόσιο για την απόκτηση του υγιούς τμήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, νέες φήμες που αφορούν την Αlpha Bank έκαναν τον γύρο της αγοράς.

Οι φήμες αφορούν συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της τράπεζας Κύπρου για στρατηγική συνεργασία ή για ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων.

Η τράπεζα Κύπρου βρίσκεται ούτως ή άλλως σε φάση απομόχλευσης, λόγος για το οποίο είχε βγει ξανά «καπνός» πέρυσι το καλοκαίρι. Ο «καπνός» αφορούσε την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων σε Κύπρο και Ελλάδα. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Alpha Bank θα έπαιρνε τα δανειακά χαρτοφυλάκια της Κύπρου στην Ελλάδα και η τράπεζα Κύπρου θα έπαιρνε τα δανειακά χαρτοφυλάκια της Alpha Bank στην Ελλάδα. Είχαν διαψευσθεί οι φήμες, αλλά η αλήθεια είναι ότι φωτιά υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει.

Πρόθεση της τράπεζας Κύπρου είναι η μείωση της έκθεσής της στην ελληνική αγορά και γενικότερα η συρρίκνωση των στοιχείων του ενεργητικού της, αλλά και των εργαζόμενων της.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την εξέταση της ανταλλαγής των δανειακών χαρτοφυλακίων, οι δύο διοικήσεις εξετάζουν τρόπους στρατηγικής συνεργασίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων