Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Την «πόρτα» της εξόδου από τα ψηφοδέλτια δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Πολάκη μετά την επίμαχη ανάρτησή του

«Φωτιές άναψε» η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που μιλά για «βαθύ κράτος» και βάζει στο στόχαστρο δημοσιογράφους και δικαστές, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Την «πόρτα» της εξόδου από τα ψηφοδέλτια έδειξε η Κουμουνδούρου στον κ. Πολάκη με αφορμή την τελευταία του ανάρτηση. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντεγκλήσεις και οι αλληλοκατηγορίες μετά την καταδίκη Παππά.

Μιά ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που περιέχει φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών σημειώνοντας ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς η άλλη φορά», προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση της ΝΔ.

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν», δήλωσε η Νέα Δημοκρατία.

Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προφανώς έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Πηγές της Κομουνδούρου «απάντησαν» στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, στην οποία «στόχευε» δικαστές και δημοσιογράφους, προβάλλοντας το επιχείρημα πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του», αναφέρουν οι πηγές. «Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας».

Τονίζουν ακόμη ότι «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Θέσεις μάχης για τα κόμματα στον δρόμο προς τις κάλπες

«Τα ξίφη τους ακονίζουν» τα πολιτικά κόμματα, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση των εκλογών και την τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Για τη Νέα Δημοκρατία η αυτοδυναμία στην δεύτερη κάλπη είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ρίχνει μεγάλο βάρος στην συσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων, αλλά και στους αναποφάσιστους. Θα παρουσιάσει το έργο που επιτελέστηκε επί 4 χρόνια και θα υπογραμμίσει τους κινδύνους που ελοχεύουν από παλινωδίες και πισωγυρίσματα.

Αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες

«Το ερώτημα των εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε τη «φυγή προς τα εμπρός» ή αν θα στραφούμε ξανά προς τα πίσω. Αν οι δυνάμεις της χώρας που απελευθερώσαμε θα εξακολουθήσουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να παράξουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα ή αν αυτή η τετραετία θα αποτελέσει μια αναλαμπή», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, υποστηρίζει, ότι ο Κυριάκος Μητοστάκης εκβιάζει την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι αν χρειαστεί θα πάει και σε τρίτες κάλπες προκειμένου να μπορεί να αποφασίζει μόνος του. Παράλληλα, εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν μπορεί να υπάρξει «κυβέρνηση ηττημένων» αλλά και γιατί στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι θα είναι πρώτο κόμμα στις πρώτες εκλογές.

Διαξιφισμοί για την υπόθεση Παππά

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση, μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Παππά. Τα γαλάζια στελέχη αποκρούουν σε όλους τους τόνους της αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί πολιτικής απόφασης, και στιγματίζουν την συμμετοχή του Νίκου Παππά στα ψηφοδέλτιά της Κουμουνδούρου.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, δήλωσε: «Όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί μια απόφαση της Δικαιοσύνης, τι μήνυμα στέλνει στους Έλληνες πολίτες; Είναι πλήρης διαφωνία να έχεις έναν υπουργό καταδικασμένο, να αμφισβητείς τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και να μιλάς για κράτος Δικαίου».

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Δημήτρης Χαρίτου υπογράμμισε: «Εγώ είμαι υπερήφανος που θα είμαι στα ίδια ψηφοδέλτια με τον Νίκο Παππά».

Στο δρόμο προς τις κάλπες οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων