Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Τραγική η κατάσταση με την ανεργία στη βόρεια Ελλάδα – Ξεπερνά ακόμη και το 70%

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης με τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας και τη συμμετοχή του Οργανωτικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, Βαγγέλη Μουτάφη.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι αρνείται τον διάλογο και τη συνάντηση με τη ΓΣΣΕ. Ενδεικτικά, ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας ενόψει της 81ης ΔΕΘ, δεν προσκάλεσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Βόρεια Ελλάδα με την ανεργία να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές ακόμα και το 70%. Τα στοιχεία που δόθηκαν είναι για ακόμα μια φορά απογοητευτικά και αποτυπώνουν το τεράστιο ποσοστό των απλήρωτων εργαζομένων, την αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων που έχουν μετατρέψει την αμοιβή εργασίας σε φιλοδώρημα, αλλά και τη διαφυγή εργαζομένων στις όμορες χώρες, που τονώνουν την οικονομία των γειτονικών χωρών.

Αναλυτικά, τα ποσοστά ανεργίας όπως δόθηκαν από τους Προέδρους των Εργατικών Κέντρων: Θεσσαλονίκη: 31%, Δράμα: 40%, Φλώρινα: 40% (78% στους νέους), Αλεξάνδρεια: 40%, Καστοριά: 70%, Πιερία: 30%, Κοζάνη: 40% (60% στους νέους), Έδεσσα: 35% (60% στους νέους), Ξάνθη: 42%, Σέρρες: 36%, Χαλκιδική: 20%, Κιλκίς: 40%.

Όλοι οι ομιλητές απεύθυναν κάλεσμα για μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner