Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Τσίπρας: Αν βγούμε βόλτα στην Αθήνα θα δούμε χαμογελαστά πρόσωπα

Αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha αναφορικά με την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ για τα επεισόδια που συχνά συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε: «Εχετε ξεχάσει τι γινόταν στο κέντρο της Αθήνας το 2008 με τα επεισόδια. Είμαστε μια πολύ ασφαλής πόλη, είμαστε πυλώνας ασφάλειας. Υπάρχει και μητροπολιτική βία και βία στα γήπεδα».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε τον δημοσιογράφο να βγουν μια βόλτα μαζί στην πρωτεύουσα για να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές. «Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα. Όχι όπως ήταν πόλη αστακός. Ούτε οδοφράγματα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να έχει μέτρα στις γειτονιές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργό με τον κ. Σρόιτερ να σχολιάζει πως «αν πάμε όμως έξω από το Πολυτεχνείο στις 12 το βράδυ δεν ξέρω αν θα φύγουμε…».

«Τα Εξάρχεια πάντα ήταν μια ιδιαίτερη περιοχή. Έγινε επιχείρηση από την ΕΛΑΣ για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών με συλλήψεις» ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας ο οποίος τόνισε για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα παραμένει μια ασφαλής χώρας σε μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει κρίση ασφάλειας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων