Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Βαρύ το κόστος των δηλώσεων του Μέργου

Πιο βαρύ απ΄ότι περίμεναν στο Μαξίμου ήταν το κλίμα για την κυβέρνηση μετά τις προκλητικές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό.

Στο Μαξίμου εκτιμούν πλέον ότι η περίφημη δήλωση-γκάφα Μέργου περί υψηλού κατώτατου μισθού στην χώρα μας προκάλεσε τεράστικο πολιτικό κόστος, κάτι που αποτυπώθηκε και στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες δίνοντας και πάλι προβάδισμα έστω και οριακό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνέπειες της…παρέμβασης Μέργου ανάγκασαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει και να εγγυάται ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα συμπίεση του κατώτατου μισθού και την ίδια ώρα έδωσαν το καλύτερο πολιτικό επιχείρημα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι έρχονται και νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε εξαθλίωση του ήδη κοινωνικά ασθενέστερους.

Φυσικά στην κυβέρνηση σκέφτονται πια ότι κακώς δεν καρατόμησαν τον Γιώργο Μέργο από τα τα καθήιοντά του στο υπουργείο Οικονομικών και τον διατήρησαν στην θέση του, φοβούμενοι και πάλι την αντίδραση των Καραμανλικών… Μάλιστα κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μέργος επρόκειτο να φύγει από το Οικονομικών όχι για να πάει…σπίτι του, αλλά για να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ. Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις περιμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων